— 1 min read

Win-win! Nominera till inUse Award och stöd Geek Girl Meetup

Read 1352 times

Nu kan du göra två goda saker på en gång: Nominera en bra digital tjänst till inUse Award, så stödjer du samtidigt Geek Girl Meetup. För varje nominering skänker inUse 25 kronor till nätverket för kvinnor inom IT.

Nominera för inUse Award senast den 22 juni

Geek Girl Meetup Ideella Förening (GGMIF) är en av Sveriges största mötesplatser och nätverk för kvinnor inom IT. I snart tio år har man jobbat för en mer jämställd IT-bransch.

– Vi vill främja och synliggöra kvinnors positioner inom deras respektive område och expertis, säger Maria Sjögren som sitter i GGMIF:s styrelse.

Det hela började 2008 när Heidi Harman och Andie Nordengren reagerade på att så få kvinnor var representerade på IT-mässor och webbkonferenser. De ville helt enkelt skapa ett forum för att få fler tjejer att synas inom webb, teknik och entreprenörskap.

I april 2009 hölls den första träffen och sedan dess har nätverket spritt sig över världen och möten har anordnats på platser som Tunis, Hongkong och London.

– Nu i maj gick vårt stora riksevent Geek Evolution av stapeln, med bland annat föreläsningar av Claudia Olsson och Cecilia Beck-Friis och också en ”fireside chat” med Anita Sarkeesian.

På Geek Evolution pratade också Emma Hällström, som sitter med i juryn för InUse Award i år.

– Det var häftigt att se alla grymma geeks ta plats på konferensen, säger Maria Sjögren. Vårt riksevent är ett tillfälle där teknikintresserade tjejer, gammal som ung, får chansen att både inspirera och bli inspirerade i en trygg miljö och det märks verkligen. För varje år som går så ser vi att fler och fler av tjejerna som en gång gjorde sitt första anförande på scenen hos oss nu också vågar ta plats utanför konferensen.

– Att våga ta plats är också ett tema som vi planerar att bygga vidare på under hösten. Att ge geek girls mod och verktyg för att dels tacka ja själva och också stötta andra kvinnor att ta plats på scenen.

Så genom att nominera till Inuse Award lyfter du samtidigt bra digitala lösningar, och hjälper till att skapa en mer jämställd IT-bransch. Två bra saker på en gång!

Och eftersom du kan nominera flera tjänster – och även sådana du själv varit med att utveckla – finns det ingen gräns för ditt stöd. Ju fler nomineringar desto bättre! 

Så kom ihåg att nominera senast den 7 juli