— 1 min read

Webcoast – Göteborgs första deltagardrivna konferens om webb

Read 782 times

Webcoast 2011Den 18–20 mars träffas en massa människor som jobbar med webb på Lindholmen i Göteborg för att utbyta tankar och idéer. Här finns ingen färdig talarlista, utan programmet skapas på på plats. Vem som helst får tala om vad som helst. Jag själv kommer delta och förmodligen prata om något i stil med ”Så skapar du en framgångsrik webbplats”.

IMG_0051Vi ställde några frågor till Stellan Löfving som är en av projektledarna bakom Webcoast.

Varför behövs Webcoast i Göteborg?

– Genom att dela med oss av våra kunskaper och erfarenheter, kan vi alla växa. Dessutom behövs fler möjligheter att knyta kontakter mellan entreprenörer, företag och personer i Västsverige och resten av landet. Vi hoppas kunna skapa en plats och ett tillfälle med en öppen och positiv atmosfär som möjliggör allt detta. Och ha kul hela tiden, dessutom.

Vilka borde delta på konferensen?

– Alla som älskar webben. Kärleken till Internet är hela drivkraften bakom evenemanget och vem som helst som själv drivs av denna kärlek kommer att ha stort utbyte av att delta. Vi ha redan nu anmälningar från vitt skilda sammanhang, allt från entreprenörer som jobbar med webben till folk som arbetar i både små och stora företag, organisationer och myndigheter.

Vilka ämnen tror du kommer att avhandlas?

– Jag tror det kommer att bli en väldig bredd. Allt från mer webbfilosofiska frågor om slacktivism och hacktivism till väldigt konkreta workshops om hur man löser olika webbrelaterade frågor. Själv vill jag gärna hålla en brainstormingsession om hur man kan skapa fler och bättre möjligheter för barn och unga att lära sig programmering och andra webbrelaterade saker.

Varför gör du och de andra arrangörerna detta på er fritid?

– Personligen har jag fått enorma kickar av att delta i Sweden Social Web Camp vid två tillfällen, och även av att delta i nätverk som till exempel Social Media Club och TweetupGBG. Att få göra detta i Göteborg är en dröm jag haft i flera år. Vi behöver frottera oss mer med varann och dela med oss av erfarenhet och kunskap. Det skapar en slags turboeffekt som kommer att driva på utvecklingen i i vår region.

Vad ser du fram emot mest på Webcoast?

– Att träffa alla smarta och roliga människor och umgås med dem en hel helg. Det kommer att bli grymt roligt!

Mer information om konferensen och hur man köper biljett finns på www.webcoast.se.