— 1 min read

Välkommen UX Designer, Emma Nordung!

Read 3967 times

En problemlösare som vill designa för samhällsnytta – det är två saker som utmärker vår nya UX Designer Emma Nordung. Hon ser en nedärvd instinkt att lägga pussel, lösa problem och skapa flow. "Det gnager liksom i hjärnan när saker inte hänger ihop."

Hur hamnade du på inUse?
– Jag hade spanat på inUse i många år. Dels var jag attraherad av ambitionen att designa för samhällsnytta, och dels hade jag på känn att det fanns en metodisk skärpa och att jag skulle kunna lära mig massor. Så när jag blev tipsad om en ledig tjänst var det en no-brainer att söka.

Vad har du gjort tidigare som betytt mycket för dig?
– Jag är väldigt glad och stolt över att ha jobbat med ett par lek-appar för barn, i gränslandet mellan digitala spel och fysisk lek. Det senaste var ett krävande projekt där jag fick ta stort ansvar som designer vilket gav blod, svett och tårar tillsammans med mitt team för att skapa en bra produkt. Men framför allt var det roligt att få utlopp för både systematiskt och kreativt tänkande i en kontext som är väldig oförutsägbar och där man inte kan luta sig mot etablerade interaktionsmönster på samma sätt som när man designar nyttoprodukter. 

Vad driver dig och vad är dina styrkor?
– När det kommer till kritan så är det nog nyfikenhet på hur saker funkar och gemenskap med människorna omkring som driver mig. Plus någon typ av nedärvd instinkt att lägga pussel, lösa problem och skapa flow. Det gnager liksom i hjärnan när saker inte hänger ihop. Sedan tror jag att jag är rätt bra på att agera på det där instinktiva gnaget, analysera det och omvandla det till insikter som jag kan kommunicera till andra. 

Vad jobbar du allra helst med i projekt?
– För mig känns det alltid mest meningsfullt när jag får jobba med någon typ av utforskande, eller med konkret samarbete med andra discipliner. Jag gillar känslan av att tillsammans åstadkomma något som jag inte klarat på egen hand, och känslan av att upptäcka något som jag inte i förväg hade kunnat förutse.

Har du nåt intresse utanför designsfären, som du får energi av?
– Jag gillar att laga mat, speciellt om det finns begränsningar. Jag brukade jobba i en ekologisk matbutik, och fick ofta med mig utgången mat hem. Då fick man försöka laga något gott av det man fått. Den kreativa utmaningen gillar jag fortfarande, så det är alltid lite extra kul om man får en gäst med ovanlig diet.


Vill du också jobba med oss i Malmö, Göteborg eller Stockholm? Hör av dig.