— 1 min read

Välkommen tillbaka Johanna Granström!

Read 1384 times

Johanna Granström har varit UX-designer i 12 år och är nu inne på sin andra vända hos oss på inUse efter en tid med andra uppdrag. "Något som är sig likt är att alla är så otroligt duktiga och engagerade designers.".

Berätta lite om din bakgrund?
– 
Det tog ett tag innan jag kom på att jag ville bli UX-designer. Först gick jag några år på konstskolor, och en KY-utbildning inom 3D design. Efter ett år som arbetslös bestämde jag mig att för att en ”riktig” utbildning på universitet nog var bästa sättet för att få ett jobb. Så jag valde att gå två utbildningar parallellt för säkerhets skull. Biblioteks och informationsvetenskap och IT-och kommunikation. Mitt första jobb efter universitet var ett föräldravikariat som release manager på Eniro. Där jobbade jag en del med interaktionsdesigners, och kom fram till att det var ju det jag vill bli. Därefter fick jag jobb på en webbyrå som interaktionsdesigner. Jag har nu varit UX-designer och konsult i över 12 år.

Vad är roligast i designprocessen?
– Jag tycker den roligaste delen i designprocessen är mitten, när konkreta problem börjar klarna och det är dags att utforska koncept.

Och vilket skulle vara drömprojektet?
– Jag tycker om variation. Men jag tycker det är roligast att jobba i stora team med många designers och utvecklare. Och drömkunden är de kunder där alla tycker det är roligt och värdefullt att jobba med iterativa designprocesser, där det får ta tid och det är självklart att ha kunskap om användarna.

Vad arbetar du på för projekt nu?
– Just nu arbetar jag på Husqvarna i Innovation squad. Jag kommer hoppa in olika grupperingar i verksamheten och hjälpa dem att utvärdera och förfina idéer på digitala tjänster. Projektet jag jobbar med nu är på sex veckor, och jag försöker få med alla delar i designprocessen. Det är intensivt och roligt.  

Du är ju återvändare! Vill du beskriva något som är likt, och något som är olikt från förra gången du arbetade på inUse? 
– Något som är sig likt är att alla är så otroligt duktiga och engagerade designers. Nästan ingen är kvar sedan jag var på inUse förra gången, så det är något som är olikt så klart. 

Vad hoppas du kunna tillföra inUse?
– Lång erfarenhet av designuppdrag i olika branscher och former. Och ett och annat tips på hur man tar hand om sin trädgård, vandrar med barn i fjällen och springer sin första mil.

Vill du också återvända till inUse? Eller pröva att jobba här för första gången? Kolla in våra lediga tjänster.