— 1 min read

Välkommen till DevUX

Read 510 times

inUse, Øredev och Jayway startar till hösten en ny UX-konferens som vänder sig till utvecklare. Blocka den 25 september i kalender nu och kom till DevUX.

Uppdatering: DevUX lades på framtiden och arrangeras nu istället 7:e november i Malmö 2016 i egen regi av Øredev/Jayway. Från inUse medverkar dock David de Léon och Emil Björklund.


Utvecklare med intresse för UX? Då ska du redan nu boka in den 25 september och åka till Stockholm för att gå på DevUX. En helt ny UX-konferens speciellt för utvecklare.

– Otroligt kul, vi jobbar hela tiden väldigt nära utvecklare. Ju bättre samarbetet mellan UX-specialister och utvecklare flyter, och ju mer alla inblandade kan om området desto bättre, och desto enklare blir det för oss tillsammans att åstadkomma enklare och roligare digitala produkter, berättar Johan Berndtsson, inUse-grundare, samt programmakare på From Business to Buttons.

Efterfrågad konferens

Emily Holweck, Creative Conference Manager på Øredev menar att det finns ett starkt behov av en konferens med UX-inriktning. På Øredev stora konferens i Malmö som går en gång per år var UX-sessionerna fulltecknade. En tydlig signal att det var dags att göra en konferens för utvecklare som vill lära mer om UX.

– IT-landskapet är i ständig utveckling. Numera arbetar utvecklare och designers sida vid sida och vi har definitivt nått punkten då utvecklare bör kunna design. Kodning är svårt och design likaså. Med detta eventet hoppas vi kunna inspirera utvecklare att arbeta med design och med designers.

Programmet är fortfarande i sin linda, Johan Berndtsson är programordförande i den kommitté som ska sätta samman konferensagendan:

– Självklart ska vi se till att det är 50 procent män och kvinnor på scenen även på denna konferens.

Samma värderingar

– Det kommer bli väldigt kul att organisera denna dag tillsammans med två stora företag som inUse och Jayway. Vi är tre bolag med olika kompetenser och en hel del gemensamma värderingar: vi gillar att dela kunskap, hög kvalitet och att ha roligt. Jag är övertygad om att DevUX blir en stor, matnyttig konferens och jag hoppas att många utvecklare ansluter sig för att njuta av dagen, avslutar Emily.

Ännu finns ingen sajt klar där man kan anmäla dig men är du intresserad bör du kika in här med jämna mellanrum för att få den senaste informationen.