— 2 min read

Victor Petersson: ”UX är en spännande bransch där det händer mycket just nu”

Read 1398 times

Victor Petersson är en ny stjärna och UX-designer på inUse i Stockholm och de visuella bitarna tilltalar honom extra mycket. 

”Jag gillar när jag får använda min kreativa ådra och känner lite samma drivkrafter som när jag skapar och målar på fritiden”. Vi säger varmt välkommen till inUse Victor!

Vad har du gjort tidigare?
— Jag har jobbat som konsult i fyra, fem år och tidigare har jag varit ganska mycket generalist och jobbat med olika UX-bitar för webb, appar och även fysiska produkter. Det har varit för olika branscher, till exempel fordonsindustrin, offentlig sektor och även inom media. Senast var jag på TV4 för utveckling av en nyhetsapp och deras webb. Det var kul att jobba med en modern, ny produkt som når en stor målgrupp. 

När trivs du som bäst i ditt jobb?
— Jag är inriktad på UI och det visuella, så jag gillar de senare delarna i processen där jag får använda min kreativa ådra och jobba nära ett utvecklingsteam och se hur det implementeras. Det drivs jag mycket av! I den delen känner jag igen lite av samma drivkrafter att skapa som jag har när jag målar på fritiden. 

Spännande, vad är det för typ av målningar du gör?
— Det är stora oljemålningar i starka färger. Jag målar mycket människor men de är inte superverklighetstrogna. Jag målar när jag får lust och det är skönt att ha något sådant kreativt som är helt utan budgetar och kravlistor. Det kan gå flera veckor mellan varje tillfälle men de står alltid framme. På ett sätt finns det något som påminner om delar i mitt arbete som UX-designer. 

Varför blev det UX och inUse?
— Jag pluggade produktutveckling när jag läste Teknisk Design i Göteborg. Då var det alla typer av produkter, både fysiska och digitala produkter och jag valde sen att inrikta mig på UX. Det kändes som en spännande bransch där det händer mycket och jag gillar att det går snabbt. Det digitala kan man testa, iterera och göra om – det är lite mer action. Jag fick höra om inUse på utbildningen, några som undervisade hade jobbat här. Jag gillar att här finns mycket fokus på kunskapsdelning, att det är inarbetat och att vi går på masterclasses på arbetstid till exempel. Här sitter mycket kunskap i väggarna. Tidigare har jag varit på företag där det inte är lika mycket fokus på design så det känns kul och lärorikt att var på en designdriven byrå nu!

Vad hoppas du kunna tillföra inUse?
— Jag hoppas kunna jobba ännu mer med UI och de visuella bitarna. Jag vill vara med och stärka inUse så att vi blir ännu bättre inom det området. 

Du kommer ursprungligen från Kalmar och har bott i Stockholm ett tag nu, känner du dig som en riktig Stockholmare?
— Jag har bott här i 4,5 år men nä, det krävs några år till.

Vill du också bli en del av inUse? Just nu söker vi fler stjärnor. Kolla in vilka tjänster som efterfrågas här