— 2 min read

Topp 5 på SXSW

Read 837 times

Nu är SXSW över och har lämnat oss med inspirerande och roliga minnen. Med många, många föreläsningar, debatter och paneler varje timme så kommer här en sammanfattning på det vi, Hilding Bengtsson och Christoffer Nortier, personligen besökte och gillade mest.

Mind-Blowing

Det mest spännande på SXSW var ett samtal med Martine Rothblatt om Bina-48 (Breakthrough Intelligence via Neural Architecture, 48 exaflops per second processing speed and 48 exabytes of memory). Vi liksom många andra känner till att vi nu har flera superdatorer och AI i människans tjänst. Bina-48 är dock långt mycket mer avancerad än vad vi trodde.

Bina-48 är skapad med Martines fru Bina Rothblatt som förebild och delar hennes egenskaper och intressen. Bina-48 har en förmåga att reflektera kring sitt eget ”jag” och besöker regelbundet Ask.com samt webben i övrigt för att lära sig mer och införskaffa information. Se filmen för att se vad Bina-48 kan göra.

Roligt & inspirerande

Vi såg Golden Krishna (fantastiskt namn) snacka om gränssnitt idag, imorgon och i framtiden. Namnet på hans keynote var: ”The best interface is no interface”.

Vi använder varje minut någon form av gränssnitt för att ta del av det ständiga flödet av Facebook-notiser, tweets eller ”time-killers”. Tekniken har slutat att hjälpa oss för att istället stjälpa oss, den tar upp vår tid och skapar ett stressigare digitalt klimat. Golden Krishna vill ändra på detta, han vill att tekniken ska stödja oss privat och i arbetslivet, bli smartare och lösa problem: Good experience design is not good screens, it's good experiences.

Mest avslöjande

Mark Duplass är skådespelare och regissör, bland annat till den just nu populära HBO-serien Togetherness. Han öppnade sig totalt på scenen och avslöjade alla sina hemligheter för hur han började som indie-filmare och sedan tog sig hela vägen upp till Hollywood. Han pratade även om sin serie Togetherness och hur han fick chansen att göra en serie byggd på sina egna kreativa krav och värderingar. En spännande keynote som tog oss hela vägen in i Hollywoods finrum.

 

Mest tech-igt

Google genomförde en demo av Google Insights där man samlar data kring artister, konserter, topplistor & publikens respons. Vi fick nöjet att klämma på funktionerna där vi klickade runt på världskartan och nyligen genomförda uppträdanden av diverse artister. Vi kunde snabbt se att de stora marknaderna och fan-basen för vissa artister fanns på oanade platser. 

Mest star-struck

Ryan Gosling var på plats på SXSW för att tala om sin nya film Lost River, som också hade premiär på festivalen. Han blev intervjuad på scen av Gulliermo del Toro, de samtalade kring tekniken och tonaliteten bakom filmen. Del Toro beskrev hur Ryan har tacklat de svåraste utmaningarna för en regissör, nämligen att filma under vatten och sätta en artistisk ton som genomsyrar filmen och bidrar till upplevelsen. Lost River handlar om en ung man som hittar en hemlig väg som leder till en stad under vatten. Väl framme utspelar sig en trollbindande historia med välgjorda karaktärer och vackra miljöer. En film som alla borde se enligt Gulliermo del Toro.

Bubblare

Pimpade bilar
Austins bilkultur vaknade till liv under den två veckor långa festivalen. Coolt tyckte vi.

Food trucks
Austin kan sin mat, väl på plats behövde vi aldrig äta samma sak två gånger. Ett rikt urval av spännande mat från världens alla hörn berikade våra luncher.