— 2 min read

”Spänner bågen med kunskapsdelning, både mot kollegor och kunder”

Read 1384 times

Chris Hofstetter är ny chef på inUse Academy. Han är redan i full gång, så vi tog digitalt tag i honom och fångade in en liten intervju innan han hann börja ett nytt möte och innan julen står i full blom.

Vad är det som gör att du vill leda och arbeta med inUse Academy?

– På den nylanserade inUse hemsidan står det "We believe in radical generosity." För mig är det ett tilltalande lederskapsutmaning, att vi ska andas vad vi lovar, säger Chris Hofstetter, ny chef på inUse Academy.

– Vi spänner bågen med kunskapsdelning, både mot kollegor och kunder.  Vad gäller våra specialistkompetenser kan vi hämta mycket från designvärlden och applicera till andra områden. Samtidigt ser jag att designers tar en mer central plats i utveckling av organisationer, produkter, system och tjänster.  Som en del av inUse ledarteam ser jag fram emot att vara än mer drivande vad gäller den svenska marknadens utveckling inom design.

Vad har du för planer i din nya roll?

– inUse Academy är bland annat känt för kurser inom effektkartläggning. Jag vill trycka ännu mer på vår stora bredd. Vi har så mycket att erbjuda inom allt från research och UX till tjänstedesign och effektstyrning.

– Vi kommer att fortsätta erbjuda ännu mer fördjupning inom områden som är centralt i det dagliga arbetet för UX designers. Därutöver kommer vi att plocka delar inom UX design och erbjuda på lämplig nivå till en bredare målgrupp, till exempel roller som jobbar närmare systemutveckling och kvalitetssäkring.

Vad har du gjort tidigare?

– Under de senaste åren har jag drivit utbildningsverksamheten konsultbolag1.se, som också är en del av AFRY, inom kravhantering och test av digitala lösningar. Tillsammans med ett toppenteam och strategiska partnerskap har vi blivit marknadsledande inom just kravhantering och test. Vårt grundrecept är lika delar pedagogik och specialistkompetens. Vår hemlighet har varit vår förmåga att möta enskilda kursdeltagare och kursgrupper på deras nivå på ett inbjudande sätt som skapar det självförtroende som krävs för att våga prova nytt.

Hur gör man för att driva ett effektivt utbildningsarbete i dessa coronatider?

– Vi satsade på online-utbildningar redan i mars. Vi gjorde om hela kursupplägget för att bjuda på samma interaktiva och inspirerande upplevelse som vi är kända för att leverera i det fysiska rummet. Framförallt använder vi det digitala för att komma åt det mänskliga. Med över 50 genomförda online-kurser kan vi konstatera att betygen bekräftar att vi har satsat rätt.

Vad önskar du dig i julklapp?

– Om jag kunde få ett löfte om att jag skulle kunna träffa min familj i USA under 2021 vore det ovärderligt. 

 

Det hoppas vi verkligen. Och vi ser tillsammans fram emot ett 2021 med mänsklig värme, kunskapstörst och samarbete! 


Allt om inUse Academy hittar du här!