— 1 min read

Snart avslöjas vinnaren i inUse Award 2016!

Read 959 times

På torsdag på Prisutdelningsfesten kommer inUse Award 2016 överräckas till en lycklig vinnare. – Det var inte nåt lätt beslut, men juryn var enig, säger Jonas Söderström.

Kom på Prisutdelningsfesten den 20 oktober, då årets inUse Award delas ut! 

Snart avlöjas vinnaren i inUse Award 2016. Av de tio finalisterna kommer dessutom två få hedersomnämnanden. Blir det Hygglo, Dramatify, Polisens multifråga, Touchtech Vendo, SJ:s nya mobilapp, Dreams, Vodeville, Kry, Swish eller Försäkringskassans Beräkna underhållsbidrag?

Prisutdelningsfesten torsdagen den 20 oktober smäller det.

– Det har varit väldigt jämnt bland förslagen. Det var inte nåt lätt beslut, men juryn var enig, säger Jonas Söderström, jurymedlem från inUse. 

De tävlande kunde vara av olika sort, appar, tjänster, sajter, fysiska produkter. Och även bland de tre som hamnar i topp – vinnarna och de två hedersomnämnanden – finns det en bredd.

– Utan att säga för mycket var det roligt att se att de tre var från olika typer av tjänster och produkter, det fanns spridning i toppen.

När vi har intervjuat finalisterna har det varit tydligt att användarna har varit i fokus. 

De har tagit in feedback från användare

Är det tydligt märkbart att man ser mer till användarna än tidigare?

– Det tycker jag mig se. Vi har naturligtvis vägt in detta och även processen hur de kommit fram till sin produkt eller tjänst.

– De har jobbat med att ta in feedback från användare och jobbat med tester av tidiga prototyper. Och de har tagit in feedback från en släppt produkt eller tjänst på ett aktivt sätt. Det har varit väldigt inspirerande och imponerande.

På torsdag klockan 18, på inUse i Stockholm, är det Prisutdelningsfest!

– Jag har förhoppningen att alla finalisterna ska få lysa. Även de som inte vinner – att bli finalist innebär en väldigt bra prestation och alla förtjänar verkligen uppmärksamheten.


Juryn för inUse Award 2016 består av Chris Lindgren, Anna Rosling Rönnlund, Carola Löfstrand, Johan Berndtsson och Jonas Söderström

Kom på Prisutdelningsfesten den 20 oktober, då årets inUse Award delas ut!