— 2 min read

En bättre mötesplats – med hjälp av studenter

Read 727 times

From Business to Buttons är en oerhört uppskattad konferens inom UX och Business Design. Och nu ska den bli ännu bättre. Detta med hjälp av fyra ex-jobbare som slitit med uppdraget Stimulating the Conversation: – Det bästa med projektet är att få arbeta med Service Design hands on, på riktigt, säger Petter Jakobsson som läser Digital Design & Innovation på Högskolan i Halmstad.

Talarna har varit väldigt uppskattade genom åren på From Business to Buttons. Mike Montero, Al Gore och Patricia Moore för att nämna några. Men det är något annat också som gjort det extra bra, extra väsentligt. Det är samtalen, mötena, människorna. Och eftersom människorna är viktiga för oss på inUse var det givet att satsa på detta. 

Vi erbjöd studenter att göra ex-jobb hos oss med titeln Stimulating the Conversation, med fokus på FBTB. Det blev två grupper som arbetade med området: Petter Jakobsson och Tim Gabrielsson som läser Digital design och innovation på Högskolan i Halmstad och Klara Genberg och Daniella Hedlund som läser Design och produktutveckling på Chalmers tekniska högskola.

En mötesplats

Studenterna har tagit reda på hur tidigare besökare resonerat. Och det sociala är en av de saker som tydligt stuckit ut. 

– FBTB blir en mötesplats, det kan vara den enda plats man träffas på under året. Så man bygger upp ett community på FBTB, det blir en plats att träffas fysiskt på, säger Petter Jakobsson.  

– Konferensen är en extrem källa till inspiration – och att återkoppla med gamla kollegor, säger Klara Genberg.

Med hjälp av olika metoder tog man in kunskapen.

– Vi har fokuserat på hela evenemanget och mappat upp nyckelpunkterna. Det handlar mycket om resan, om storytelling. Historieformatet, vi använde det i intervjufasen och vi använder det i Customer Journeys. Vi har använt storytelling för att få med alla saker av upplevelsen, säger Petter Jakobsson.

Den som kommer får se

Grupperna har även tagit fram förslag till vad man faktiskt ska göra på årets FBTB – det är snart, det är den 15 maj – för att deltagarna ska få ut ännu mer av konferensen. Exakt vad det blir får man se om man kommer dit, men vi kan lova att det blir spännande saker. I generella ordalag handlar det om att tydliggöra mötesplatser och att öppna upp för kontakt. Men det gäller att göra det på rätt sätt.

– Vad man som upplever som hindrande att nätverka kan variera väldigt Det har lett till insikten att det inte finns en universallösning. Vi har angripit det från flera olika håll, för att ta fram koncept som fungerar för olika personer, säger Klara Genberg.
– Man kan inte styra för mycket, blir man för styrd då känns det påtvingat.
Det ligger något väldigt personligt i hur man vill nätverka och samarbeta. Många vill ha nåt personligt för att förstå det jobbmässiga, andra vill bara prata business för att sedan eventuellt gå djupare och till nåt mer personligt, säger Daniella Hedlund.

Så det kommer hända helt nya saker på årets From Business to Buttons. Som sagt, den som kommer dit får se, men det kommer garanterat leda till än fler och bättre möten mellan människor som just behöver mer och fler kontakter.

Det finns biljetter kvar till FBTB 2018, köp din här!