— 1 min read

Presentation av juryn: Vi säger hej till Jonas!

Read 416 times

inUse UX Award är priset som går till den bästa svenska UX-lösningen. En jury som består av 5 personer väljer ut vinnaren bland de olika lösningarna som har nominerats. Därför är det viktigt att du nominerar!

Nominera din bästa lösning här:

Det är dags att presentera nästa person i juryn för inUse UX award. Denna gång tog vi en kort pratstund med Jonas Söderström.

Jonas Söderström är seniorkonsult, författare och public speaker inom användbarhet, digital arbetsmiljö och kommunikation. Han har jobbat med webb sedan 1994 och kallats "den svensk som kommer närmast titeln webbanvändbarhetsguru". Brinner för att skapa tydliga, enkla och användbara digitala system, som är anpassade till användarna - inte minst inom arbetslivet. Bekymrad över tillväxten av Byråkrati 2.0 och administrationssamhället.

Jonas har gett ut böckerna "Att skriva för webb är att skriva för publik" och "jävla skitsystem!"

jonas-soderstrom

 Vad är en riktigt bra användarupplevelse för dig?

  • Det är nästan som "kärlek vid första ögonkastet". Det händer typiskt när ens förväntningar är låga - och produkten eller tjänsten överraskar och överträffar dem. Det händer också om man är i en pressad eller besvärlig situation, och plötsligt får service eller resultat som raskt löser upp ens oro eller problem.

Priset riktar ju sig till lösningar som är producerade i Sverige, men har du något bra exempel på en utländsk tjänst eller produkt som du tycker är riktigt bra?

  • AirBnB! Funkar fantastiskt bra, och är exceptionellt tydlig och pedagogisk, välskriven "interaction copy", bra typografi, "lagom" uppsättning av genomtänkta funktioner ...

Varför har du valt att engagera dig som jurymedlem i inUse UX Award?

  • Jag kan ju inte bara hålla på och häckla skitsystemen, eller hur? Man måste ju framhålla de goda exemplen också!

Du har fram till och med Midsommar att nominera din vinnare!