— 1 min read

Presentation av juryn: Vi säger hej till Johan!

Read 502 times

Nomineringarna till inUse UX Award strömmar in och fram till och med midsommar finns det möjlighet att nominera din bästa UX-lösning!

De bidrag som enligt juryn uppfyller kriterierna för god UX går vidare till en final där juryn utser en vinnare, som är den beställare som skapat årets bästa digitala användarupplevelse. Vinnarna kommer att presenteras under hösten 2014.

Juryn består av 5 personer och vi tog ett snack med var och en av dessa för att höra om deras syn på bra UX!

johan-berndtsson

Johan sitter i juryn till inUse Ux Award

Först ut är Johan Berndtsson från inUse. Johan Berndtsson är besatt av bra design och lösningar som gör vardagen enklare och roligare. Han har arbetat med användbarhet sedan mitten av 90-talet, och har designat allt från mobilappar och webbplatser till touchbaserade kassaapparater och flygledningssystem.

- Vad är en riktigt bra användarupplevelse för dig?

  • En riktigt bra användarupplevelse gör vardagen enklare och roligare för användarna. Den hjälper också den verksamhet som står bakom lösningen att nå sina mål. Nyttan av tjänster och produkter uppstår trots allt när de används, och en bra användarupplevelse är en förutsättning för att lösningen skall användas i den utsträckning som man önskar.

Priset riktar ju sig till lösningar som är producerade i Sverige, men har du något bra exempel på en utländsk tjänst eller produkt som du tycker är riktigt bra?

  • Jag sticker ut hakan och lyfter fram en tidrapporteringstjänst. Tidrapportering är oändligt tråkigt - för många ett nödvändigt ont - och trots det så har gänget på Harvest lyckats riktigt bra. http://www.getharvest.com

Varför har du valt att engagera dig som jurymedlem i inUse UX Award?

  • Sverige behöver fler goda exempel - fler förebilder- och det är vår förhoppning att en tävling kan locka fram dessa. Det finns massor av tävlingar som belönar saker som är vackra, och reklamkampanjer som är innovativa, men ingen som belönar lösningar som ger verklig nytta till både verksamhet och användare. Dags att ända på det.

In och nominera på inuseuxaward.com! Du som nominerar kan vinna biljetter till konferensen From Business to Buttons 2015 och vinnande lösning vinner biljetter för två personer inklusive flyg och hotell till konferensen UX London 2015.