— 1 min read

Presentation av juryn: Vi säger hej till Alexandra!

Read 471 times

In och nominera på inuseuxaward.com! Du som nominerar kan vinna biljetter till konferensen From Business to Buttons 2015 och vinnande lösning vinner biljetter för två personer inklusive flyg och hotell till konferensen UX London 2015.

Juryn består av 5 personer och vi tog ett snack med var och en av dessa för att höra om deras syn på bra UX!

alexandra-bylund

Vi säger hej till Alexandra Bylund! Alexandra Bylund är en tech-entreprenör med bakgrund inom E-commerce, PR och digital kommunikation. Hon är medgrundare i Foap men är inte aktiv där längre utan är nu på väg att starta ett nytt företag. Hon är även en flitig podcastare och bloggare samt hjälper företag med podcasts och videos.

Vill du läsa mer om Alexandra så rekommenderas denna artikel i Sydsvenskan, bland annat om Podcast-projektet.

- Vad är en riktigt bra användarupplevelse för dig?

  • När jag gör allt på en sajt, eller i en app, automatiskt, utan att tänka, och utan att behöva stanna upp. När det inte krävs att jag ska läsa mig till hur jag ska klicka för att komma vidare. Och när jag blir vidaresänd till rätt ställe direkt efter att till exempel ha tvingats ta en sidoväg. När allt går smooth med andra ord, man ska inte behöva tänka.

Priset riktar ju sig till lösningar som är producerade i Sverige, men har du något bra exempel på en utländsk tjänst eller produkt som du tycker är riktigt bra?

  • JClipGrab - ett onlineverktyg som jag använder för att ladda ner You Tube-filmer till min hårddisk. När jag öppnar ClipGrab och sen går in på YouTube för att kopiera länken, så förstår ClipGrab i samma stund som jag markerar länken i webbläsaren, att det är den jag ska ha. Så den klistras alltså in automatiskt.

Varför har du valt att engagera dig som jurymedlem i inUse UX Award?

  • Jag tycker att användarvänligheten på internet är så himla viktigt och önskar att fler skulle förstå hur mycket mer pengar man skulle kunna tjäna på att fokusera på det.

Glöm inte att nominera på inuseuxaward.com Du har chansen att nominera fram till Midsommar.