— 1 min read

Poddcastkurs i AI – med inUse-Director – lanserad

Read 1025 times

Nu är kursen ute, vår Director of Service Design, Pontus Wärnestål, har en podcastbaserad kurs ute i skärningen mellan artificiell intelligens (AI) och tjänstedesign. inUse Academy har varit med och hjälpt till i skapandet av kursen.

Kursen är ute nu, Pontus, berätta!

– Det som började på ett hotellrum i Seoul, Sydkorea, förra året –  när jag var jetlaggad och inte kunde sova utan började skriva istället – har nu blivit verklighet. 

– Efter tio månader är vi klara med en podcastbaserad kurs i skärningen mellan artificiell intelligens och tjänstedesign

Kursen har tolv avsnitt och den innefattar alltifrån den grundläggande tekniken, hur man kan tänka kring agenter och AI utifrån ett designperspektiv, med applikationsexempel från hälsoinnovation, utbildning, smarta städer och transport, till hur man kan tänka kring etiska implikationer.

– Alla avsnitt är i intervjuformat. Till skillnad från traditionell e-learning där man ofta får en monolog levererad i videoform, så får du här lyssna på samtal med experter som förhoppningsvis förflyttar tanke och kompetens framåt en bit.

– Vi vill göra kunskap om AI tillgänglig på ett enkelt sätt och bidra till ett livslångt lärande.  Dessutom ser vi ett stort behov av att konkretisera begreppet AI och skära igenom ”hypen” som råder kring ämnet, säger Pontus Wärnestål.

inUse officiell partner

InUse Academy är officiell projektpartner till kursen och har bland annat bidragit till att säkra upp att innehållet är relevant för branschen och industrin. 

– Det har varit väldigt spännande och lärorikt att vara med i utvecklingen av den här framtida, samtida kursen. Vi på inUse Academy tittar ju hela hela tiden tittar på nya pedagogiska former för kursutveckling, och det här känns verkligen framkant, säger Jane Murray, Head of inUse Academy.

Lyssna på Spotify, Apple PodcastsGoogle PodcastsSpotifyacastSpreakerCastbox eller Podcast Addict. Eller direkt på Högskolan i Halmstads webbplats.


Ta chansen att gå en AI-kurs med Pontus live på inUse Academy – Human-Centered AI.