— 1 min read

På plats i Austin

Read 1051 times

Nu har South by Southwest, SXSW, satt igång. Festivalen är mötesplatsen för över 300 000 personer som är intresserade eller arbetar med musik, film och interaktiv media.

Vi på inUse har besökt festivalen flera gånger tidigare och vi har bland annat rapporterat om Innehållsstrategier 2011Al Gore och Sean Parkers brandtal 2012 och om "Roskildefestivalen för datanördar" år 2010.

Innehållet i festivalen är väldigt blandat, men fokus ligger på interaktiva medier, musik och film.

Festivalen startades 1987 och pågår i nio dagar. I år går festivalen mellan den 13–22 mars och inUse medarbetare Christoffer Nortier och Hilding Bengtsson är på plats.

– Festivalen är kokpunkten för populärkultur och teknologi, med representanter från hela världen. Vi lockas framför allt av hela stämningen och alla spännande människor. Men även av att de största aktörerna i branschen är här, mixat med små uppstickare, berättar Hilding Bengtsson.

Målet är att ta till sig nyheter, utbyta kunskap med andra och bli inspirerade i det dagliga arbetet. Dessutom finns möjlighet att snappa upp de mest spännande snackisarna vad gäller tjänster, varumärken och design.

– Dessutom suktar vi efter riktigt bra barbecue och tacos då den i Austin ska vara en av de bästa i  landet, avslutar Hilding.

Festivalen startades redan 1987, i mycket mindre skala. Sedan dess har festivalen växt i stort sett varje år och 2015 kommer det att hållas mer än 800 föreläsningar. Konferensen har runt 50 000 registrerade besökare, utöver det så brukar mellan 200 000–300 000 personer komma till Austin för att ta del av folkfesten.