— 1 min read

Ny generation, nytt förhållande till innehåll

Read 742 times

http://www.youtube.com/watch?v=IrNcD34KFhM&feature=youtube_gdata_player Hittade denna "söta" länk via FliptTech idag. (Om man nu kan säga "idag" om en publikation som ständigt fylls på och är en kompott av artiklar från olika källor.)

Artikelförfattaren skriver "Even if you hate Christmas music, you’re going to love this!" och jag kan väl bara hålla med. Kanske förebådar det även en ny grungevåg :-)? Men det är naturligtvis inte detta som är det intressanta utan att denna 16-17 åring (Sean Quigley) har skrivit arrangemanget, spelar alla instrument och har filmat och regisserat musikvideon helt själv! Kvalitén på resultatet överlåter jag åt var en att avgöra men oavsett så är den ett fantastiskt inspirerande exempel på en av de stora skillnaderna mellan generationer idag: Det finns en hel generation nu som är van att uttrycka sig i multimedialt. Att spela in en video, spela musik, photoshoppa bilder är ingen big deal. Det betyder inte att de gör allt med professionell kvalité utan att de just gör det. Hela tiden. I min generation (jag är född 1966) så fanns det en person i min bekantskapskrets som spelade in film (på super 8), resten av oss nöjde oss att spela in "radioprogram" på kasettbandspelare.

Det är ingen nyhet att innehållet på webben idag transformeras från att textfokuserat till mera multimedialt. Videoklipp, bilder, animationer, ljud och musik spelar allt mera roll så även kunskapen att kombinera det hela till att berätta en historia.

Men frågan är hur det kommer att påverka världen? Chris Anderson kommenterade detta fenomen genom att säga "Nu kommer mänskligheten att upptäcka vad vi ska ha video till", och jag tror honom. Det är nu det händer.

Mitt tips till alla oss andra: Nästa gång du tänker skriva en text, spela in en video istället!

God Jul och ett gott nytt år!