— 1 min read

Ny Afterwork: Julklappsverkstad för Stadsmissionen

Read 404 times

Göteborgskontoret körde nyligen en väldigt lyckad Afterwork med välgörenhetstema, då man stöttade Ung cancer. Och nu upprepar man succékonceptet, nu med julanknytning.

Ny super-AW på inUse Göteborgskontor, vad är på gång den här gången?
– Den här gången kör vi julklappsverkstad. Vi har köpt in ett antal julklappar som stod på Stadsmissionens önskelista – och tillsammans slår vi in dem, fixar rim och en hälsning till den som ska ge bort paketet, säger Annelie Alm, Deputy Regional Director & Service Designer på inUse.

Varför gör ni detta, välgörenhetstema på efter jobbet-hänget?
– inUse är ett företag som tar tillvara på medarbetarns drivkrafter och då vi är många som är engagerade i samhälls- och hållbarhetfrågor kände vi att detta var en aktivitet som vi ville göra.

Vad hoppas ni att julklappsverkstaden ska leda till?
– Tillsammans gör vi en liten insats i hopp om att fler ska få en magisk jul. Vi vet att saker och prylar inte alltid är det viktigaste för att man ska vara en lycklig människa, men för den som knappt har något kan en fin julklapp sprida kärlek och ljus i vintermörkret.

Vem ligger bakom dessa tema-Afterworktillfällen?
– Vi är några stycken som preppar för att allt ska flyta på, men vi är många som är engagerade och bidrar med vår egen tid för att får det att hända.

Berätta om den förra AW:n vi uppmärksammade här på bloggen, den som stöttade Ung cancer? 
– Den gick väldigt bra och tillsammans pärlade vi ungefär 100 armband som Ung cancer nu säljer. AW:n fick två syften kan man säga, dels gjorde vi en rolig aktivitet tillsammans i form av själva pärlandet och dels blev det en stund för reflektion och prat kring en sjukdom som drabbar många.

Välgörenhets-designers, är det det nya?
– Haha! Kanske det, men man behöver ju inte vara en designer för att bidra till välgörenhet. Ett första steg för den engagerade kan vara att göra precis som vi, nämligen skänka en julklapp till årets julklappsvagn! Läs mer om det hela här!