— 1 min read

Kursen som fick 4,8 i betyg

Read 832 times

Designa för beteendeförändring är en av inUse mest framgångsrika under 2017. Vid senaste kurstillfället fick den betyget 4,8 av 5 möjliga i utvärderingen.

Betyget gör såklart kursledare David de Léon glad. Och ännu gladare när han fick reda på att alla gett det högsta betyget, en 5:a, på frågan: Hur upplevde du att läraren kunde förmedla kursinnehållet?

– Kul, det känns verkligen bra! Jag tror att det som gör kursen bra är kombinationen av tydliga ramverk och teorier och den ständiga växelverkan med övningar av olika slag, säger David de Léon.

Kursen Designa för beteendeförändring har lockat flera olika yrkesroller, spridningen på organisationerna är också stor. Bland annat iZettle, MrGreen, Sydsvenskan, Karolinska Institutet, Naturvårdsverket och Ecoguard.

I utvärderingen fick deltagarna även svara på frågan: Vad tycker du var särskilt bra?

”Kul mix av lektion, exempel (!) och praktiska övningar! Givande diskussioner, roligt att deltagargruppen var så blandad."

”Att lyfta till ett mer teoretiskt angreppssätt – många tydliga praktiska exempel till ett mer abstrakt resonemang”

”Att vi fick göra övningar för att nöta in principerna. Tyckte även det var väldigt många bra konkreta exempel och rekommendationer”

”Principerna att tänka på och förhålla sig till. Hög igenkänning, men nu fick jag teori bakom erfarenheterna”

– I våra öppna kurser blandas deltagare från stora och små företag, offentliga verksamheter och non-profit. I förväg tror de flesta att man ska ha mest gemensamma utmaningar av de i samma sits, men ofta är det just det motsatta: man lär av varandras olikheter. Där ligger ofta den stora vinsten när vi läser utvärderingarna, berättar Jane Murray, ansvarig för Academy på inUse.

Se när nästa kurstillfälle av Designa för Beteendeförändring är.