— 1 min read

Joy M'batha tar över scenen på inUse Award

Read 1577 times

Grammisnominerad tidigt med låten “Inte God Men Gud”. Kompromisslös, omskakande, stenhård, sensibel. Artist, skådespelare, konstnär. Till och med gjort en officiell kamplåt till Svenska fotbollslandslaget. Joy M’batha är definitionen av ett stjärnskott.

På bara några år har hon etablerat sig till en viktig och kompromisslös rappare och sångare. Från starten med “Kattliv” till “Glädjeflickan” och 2017 års Grammisnominerade EP “Inte God Men Gud” – Joy har redan satt sitt avtryck i den svenska musikhistorien. 

Sommaren 2016 var hon med på den officiella EM-låten till herrlandslaget i fotboll, “Mitt Team”. Och för oss som är intresserade av tech kan vi, som en sidnot, bjuda på informationen om att det varit Joys röst som Malmöborna fått lyssna till från de omdebatterade sensuella soptunnorna i Malmö stad.

På senare tid har Joy framförallt kommit att förknippas med låten “En sekund” som fått figurera ledmotiv till den hyllade SVT-serien Tunna blå linjen. I samma serie fick vi i första säsongen även följa hennes skådespelardebut i rollen som “Niki”.

– Bara när jag fick höra om serien utan att ha sett något så blev jag helt såld för jag kände ju att det här är ju mitt liv. Det är också det som jag tycker är triggande med att se på den att det händer så mörka och dramatiska grejer, liknande som jag har varit med om, säger Joy M'Batha i en intervju med ELLE.

Låten “En sekund” fick även ta plats i Joys sommarprat tidigare i år. Där fick radiolyssnarna höra om en barndom och uppväxt som kantats av en moders missbruk och den egna destruktiviteten. 

– Mitt Sommar handlar om vad övergivenhet och psykisk ohälsa kan leda till, men jag kommer också att hylla kärleken och systerskapet. Det vi går igenom formar oss men definierar oss inte, berättar Joy själv i en intervju med Sveriges Radio.

Det är ingen tvekan om att Joy M’batha är en mångkonstnär med ett djup och en röst som når ut med musiken.

Och det är därför som vi, med stor glädje, presenterar och välkomnar Joy M’batha till vår scen på inUse Award!


Fåtal platser kvar till galakvällen på Vasateatern den 15 november. Anmäl dig här – gratis evenemang!