— 2 min read

Johanna Burström: "När andra ser hinder ser jag ofta möjligheter"

Read 1607 times

Johanna Burström är ny affärsansvarig på vårt Göteborgskontor och hon har stor erfarenhet från olika positioner inom den digitala konsultbranschen och även inom Medtech/Life Science. Hon beskriver sig själv som en generalist som tycker om att jobba med relationer och förtroende. Johanna insåg redan när hon sålde jultidningar som barn att hon hade ett sinne för affärer. Vi säger varmt välkommen till ännu en stjärna!

Kan du berätta lite om vad du har du gjort tidigare?

— Jag har gjort många olika saker innan och har lång erfarenhet från branschen. Efter att jag gick Systemvetenskaplig linje i Umeå i början av 90-talet har jag under lång tid jobbat inom IT-konsultbranschen och Life Science-branschen. År 2000 flyttade jag till Göteborg och sen dess har jag till exempel varit på Astra Zeneca som konsult, Sigma, TietoEVRY och nu senast på Semcon. De senaste 10–15 åren har jag uteslutande jobbat som konsultchef och affärsutvecklare. 

Vad var det som gjorde att du valde inUse?

— Här finns en familjär känsla med spetskompetens och jag gillar verkligen att vi satsar så mycket på kompetensutveckling. Dessutom gillade jag tanken av att jobba i en relativt liten verksamhet. Jag lockas också av hållbarhetstanken, att det finns en mening med allt vi jobbar med. Jag tänker mycket på hållbarhet numera. Jag är från Robertsfors i Västerbotten och där kan man tydligare se klimatförändringarna, hur tidpunkten då första snön kommer har förändrats som ett exempel. Klimatförändringarna är något som verkligen märks och sker här och nu.

Hur skulle du beskriva dig själv?

— Jag är en generalist som tycker om att jobba med relationer och förtroende. Jag har alltid gillat försäljningsdelen, märkte det redan när jag skulle sälja jultidningar som ung och alltid siktade och nådde det högsta försäljningsmålet. Man kan säga att jag har en ”säljådra” i mig. Samtidigt är jag en jordnära person som är driven och envis. När andra ser hinder ser jag ofta möjligheter och brukar jobba på tills fler upptäcker det jag ser. I grunden är jag också en relationsmänniska, men ingen visionär som står och målar upp en bild utan jag gillar att veta vad jag pratar om. 

Vad hoppas du kunna tillföra?

— Genom åren har jag byggt upp ett stort nätverk och nu vill jag bidra med all min kunskap och erfarenhet som jag har fått med mig. Jag hoppas kunna tillföra nya kunder inom branschområden där vi inte finns idag som ett exempel.

När trivs du som bäst på jobbet?

— Jag är ingen solospelare, mer en relationsmänniska som trivs att jobba tillsammans med andra, i samtalet trivs jag. Tycker det är jättekul att jobba ihop i olika konstellationer.

Vem är du utanför jobbet?

— Jag har tre barn, äldsta dottern har en funktionsnedsättning och jag har lärt mig mycket om livet av henne. Man kan säga att det inte alltid varit en dans på rosor, jag har fått en helt annan livsåskådning och det har hjälpt mig att hitta ljusglimtarna i de små situationerna.  På fritiden älskar jag att resa, umgås med vänner och så är jag är en sann norrlandspatriot och ibland saknar jag de olika årstiderna och den norrländska mentaliteten nu när jag bor i Göteborg.

Vad har du för drömprojekt?

— Att vi får in en ny kund och bygger upp en affär som känns givande för medarbetarna på inUse, där vi kan vara med och göra skillnad på riktigt.


Hör av dig till Johanna om du vill prata affärer i Göteborgsområdet.