— 2 min read

"Det finns rätt förutsättningar här för att vara med och göra skillnad"

Read 1853 times

Christoffer Nilsson är ett nytt tillskott till vårt team i Malmö. Han har ända sedan sin utbildning till UX-designer varit intresserad av att jobba på inUse. ”Jag lockades av att man tittar på syftet och behovet i valet av uppdrag och att det finns rätt förutsättningar här för att vara med och göra skillnad”. Nu är vi mycket glada att ha honom hos oss och säger, välkommen Christoffer!

Du har jobbat i många olika uppdrag innan du kom till inUse, kan du berätta lite mer om det? 

— Jag har jobbat med många olika projekt som konsult. Till exempel på Sony Mobile i två omgångar, inom kundservice och med ett projekt i London. Senast kommer jag från Verisure där jag var i fem år. 

Och nu är du här, vad lockade med inUse? 

— Jag har alltid varit intresserad av att jobba här, ända sen skoltiden. Det känns som en väldigt human arbetsplats. Dels att det satsas mycket på de anställda och att ambitionen från inUse är att alla ska bli den bästa designern man kan. Dels att man tittar på syftet och behovet i valet av uppdrag och att det finns rätt förutsättningar här för att vara med och göra skillnad. Jag har länge velat jobba med projekt inom offentlig sektor och nu jobbar jag just med ett sådant projekt som är mycket spännande.  

Berätta mer! 

— Det handlar om habilitering och hjälpmedel för dem med olika typer av funktionsnedsättning som till exempel autism, dövhet, blindhet och även för dem som är dövblinda. Det är väldigt utmanande och samtidigt väldigt häftigt. I arbetet har jag gjort allt från intervjuer med personal och anhöriga och användarna själva till att utföra olika tester och utveckla tjänsten. Det är så intressant att se hur alla är olika, har olika behov och använder teknik på olika sätt. Bara för att någon till exempel har en synnedsättning så har man inte samma metoder för att använda ett hjälpmedel. Vissa vill kanske zooma in något, medan en annan zoomar i kombination med att använda en skärmläsare. Jag har lärt mig otroligt mycket och hoppas kunna dela med mig av mina kunskaper till fler framöver. 

Du har också precis börjat i ett annat spännande projekt?

— Ja, just nu håller jag på med ett projekt tillsammans med våra kollegor och experter från AFRY som jobbar med klimatfrågor och hållbarhet. Vi ska titta på hur vi kan utveckla olika produkter och tjänster som ska minska företags klimatpåverkan. Det är otroligt kul att få höra experternas synpunkter och tillsammans försöka utforma något som faktiskt ska funka.

Vad i designprocessen gillar du mest och varför?

— Det är när jag testar en design som jag gjort tillsammans med användare och på något sätt blir upplyst om ett behov eller ett problem som jag inte har kunnat föreställa mig själv. Ibland kan det vara en oslipad diamant som man kan forma för att få till det där lilla extra som lyfter designen.Lite som att vaska guld och man får en bra känsla i magen.

Vad vill du tillföra inUse? 

 — Jag hoppas kunna bidra med min humanistiska syn på saker och allt jag lärt mig genom tidigare projekt. Till exempel om hur man på olika sätt kan strukturera komplex data med olika metoder. Sådant som kanske låter tråkigt men är väldigt roligt! 


Är du också nyfiken på inUse som arbetsplats? Vi är alltid öppna för att ta en kaffe!
Hör av dig till oss eller lämna in en spontansökan!