— 1 min read

Jacqline Runsten: "Jag vill vara med och göra skillnad och samtidigt göra det bättre för användarna"

Read 1234 times

Jacqline Runsten är en av alla stjärnor som nyligen anslutit till inUse. I jobbet som UX-designer gillar hon problemlösandet, kreativiteten och kontakten med människor. Vi säger välkommen till gänget!

Du har jobbat som UX-designer i några år nu, vad var det som gjorde att du utbildade dig till det?

— Kreativiteten, problemlösandet och kontakten med människor lockade mig till UX. Jag gillar också att det finns en utvecklingspotential och hela tiden nya saker att lära sig. Jag har lätt för att bli uttråkad annars, så det är viktigt.

Vad gillar du bäst med jobbet som UX-designer? När trivs du som bäst?

— När jag får vara med från början till slut i processen. Jag vill se det växa fram och vara med och hitta vad problemet är och sen göra förändringen och slutligen se hur det hjälper användarna. 

Något särskilt projekt du är stolt över som du tidigare gjort?

— Jag har bara jobbat tre år i yrket innan jag kom till inUse. Men när jag studerade vid högskolan i Skövde deltog jag i ett spännande forskningsprojekt vid Science Park Skövde. Jag var med och planerade upp projektet utifrån tidigare forskning och var med och rekryterade 90 personer och hjälpte sen också till med analyserna. Vi tittade på hur människor förmedlar känslor till robotar och projektet ledde fram till att de började undersöka möjligheterna till en masterutbildning där interaktion mellan människa och robot skulle stå i fokus. Till exempel tittade projektet på hur textilier kan bidra till att ändra en människas uppfattning om en robot. 

Har du något spännande fritidsintresse?

— Älskar att rita och måla och har alltid ett stativ stående bakom mig när jag jobbar hemifrån. Älskar också att läsa och spela tv-spel. Är lite av en periodare och skiftar mellan dessa aktiviteter.

Vad var det som gjorde att du valde inUse?

— Jag har alltid varit intresserad av att jobba här och ser det som det ultimata stället där man kan växa som UX-designer. Här finns en öppenhet och kunskapsdelning och det märks att de är måna om de anställda. När jag utbildade mig hade vi en gång en uppgift där vi skulle skriva vad vi gjorde om fem år. Jag skrev då att jag skulle jobba på inUse, och nu är jag här.  

Vad vill du tillföra?

— Jag hoppas kunna bidra med den kunskap jag har och vara med och stärka upp den expertis som inUse har på marknaden. Jag vill vara med och göra skillnad och samtidigt göra det bättre för användarna.

Vill du bli Jacqlines kollega? Just nu söker vi fler stjärnor, kolla in vilka tjänster som efterfrågas här.