— 1 min read

inUse Malmöbritt vill hitta källan till problemet

Read 1075 times

Wayne Minton är en av de nya på inUse. Han är britten som flyttade till Sverige och började tänka och jobba mer och mer strategiskt. Och han ser hur många försöker ta hela buzzwords-koncept och använda dem rakt av i UX-branschen. – Det fungerar inte så. Vi ska inte ställa frågan ”jobbar ni agilt?” utan ”hur jobbar ni agilt, hur gör man saker för just ett visst företag?”.

Vill du också jobba på inUse – vi söker folk till flera tjänster!

För tio år sen kom han till Sverige. Han hade jobbat som industridesigner men tröttnat på tillvägagångssättet.

– Man tänkte alldeles för lite på användarna och det handlade bara om att göra snygga produkter, man testade inte, säger Wayne Minton.

– Jag försökte ett tag, jag blev en typ av interaktionsdesigner på ett industridesignbolag.

Men sen blev det Sverige för den fortsatta karriären som gjorde svängen fortsatt mot UX. Han har sett en bransch som i sin tur gjort svängar.

– UX-branschen har ändrats de senaste fem åren, många har UX-design som fokus, med olika metoder och experter. Det är mycket spännande saker som händer just nu.

– Men ibland får jag känslan att det blivit för mycket fokus på buzzwords, folk köper in saker utan att förstå varför och att det kanske inte fungerar i viss kontext.

– Agilt, Scrum rakt av… Men det fungerar inte så, alla företag har olika kontext. Vi ska inte ställa frågan ”jobbar ni agilt?” utan ”hur jobbar ni agilt, hur gör man saker för just ett visst företag?”

För mycket fokus på buzzwords

Från ett par veckor sen är det inUse i Malmö som gäller för User Experience Designern med strategiskt fokus.

– Det som lockade mig till inUse är att man vill hitta rätt lösning och hitta källan till problemen. Och det är inUse bra på, jag har haft ögonen på företaget under flera år.

Och rent allmänt, du har bott här länge, men är det nåt du kan identifiera som du typiskt gillar med Sverige?

– En sak som sticker ut, som är riktigt bra här, det är balansen mellan jobb och liv. Jag tycker om det, att det inte alltid är jobbet som är i fokus, och man blir inte straffad på jobbet om man exempelvis tänker på familjen och gör saker med barnen, det är något som är inbakat i svensk kultur. 

Det är ju värden som inUse håller högt. Men en sak kan vi inte riktigt leva upp till. Det finns något som man saknar som exil-britt.

– Fish and chips, haha, riktig fish and chips.

Vill du också jobba på inUse – vi söker folk till flera tjänster!