— 1 min read

inUse Awards hedersomnämnanden till två framtidstjänster

Read 1983 times

Bower och NudgeLabs fick båda hedersomnämnanden vid inse Award 2022. Två spännande tjänster med framtiden för sig. Ökad återvinning och motverkan av utbrändhet – bra mål att sträva efter. – Det är en bra tjänst vi har nu, men det är långtifrån slutet på vad det kan bli, säger Mischa Andrews på Bower. – Den här utmärkelsen ökar vår motivation ytterligare, säger Shane Correa på NudgeLabs.

Bower handlar om att öka sorteringen och återvinningen av hushållsförpackningar. På ett enkelt sätt med en app och närmaste återvinningsstation.

– Vi har över 420 000 användare nu, främst i Sverige, men intresset ökar i Finland och Storbritannien. Vi ser en stor ökning vara på gång där, säger Mischa Andrews, UX Designer på Bower.

Juryns motivering: Bower bidrar till en avfallsfri planet genom att uppmuntra oss alla att ta återvinning till en ny nivå. Det är ett skalbart koncept som kan bidra till att få igång den cirkulära ekonomin på fler marknader. Alla tjänar på återvinning.  

– Vi tror jättemycket på tjänsten, vi tycker den är väldigt bra, men som designer ser man mest alla saker som kan förbättras, så det finns så mycket vi kan göra med Bower framöver, säger Misha Andrews.

Motverkar utbrändhet

Det andra hedersomnämnandet gick till NudgeLabs som motverkar utbrändhet med en digital lösning.

– Nudgelabs hjäper företag att förbättra välmåendet. Vi kombinerar teknik och data från enheter man bär på sig och parar dessutom ihop varje anställd med en online-coach – allt för att förbättra fysisk och psykisk hälsa, säger Shane Correa, CCO och CO-founder .

Juryns motivering: Utmattning har blivit en folksjukdom. Med digitala lösningar och personlig rådgivning hjälper NudgeLabs människor att förebygga stress och att jobba mer hållbart. Värdefullt för både arbetsgivare och medarbetare – alla tjänar på välmående.

– Idén kommer från CEO:n, min medgrundare, Magnus Liungman, som blev utbränd, som inte märkte att han höll på att bli det – trots att han jobbade tätt med flera läkare, säger Shane Correa.

– Under hans sju-månaders rehabilitering tänkte han att det måste finnas ett bättre sätt att fånga upp kroppens signaler, de som vi ofta ignorerar. Det var hans idé att kombinera detta med teknik som leder till att folk kan förstå hur de verkligen mår. Att sedan också kombinera det med coacher som kan göra att du förändrar dina vanor.

Både Bower och NudgLabs är inne i i en expansionsfas och jobbar mot flera nya marknader. Det blir spännande att se deras fortsatta utveckling, nu med en inUse Award-utmärkelse i bagaget.

Vinnare av hela inUse Award blev MIOO, ta en titt på vinnarintervjun här under!


Allt om inUse Award här!