— 1 min read

Inför inUse Award: Jurymedlem tre!

Read 2152 times

För att dela ut ett prestigefyllt pris krävs det ett gott jurybygge. Den tredje byggstenen är Andrev Walden! – Vi lever inte i en demoversion av framtiden längre, människans tid som praktikant i den digitala tidsåldern är över, säger han.

Nominera och vinn en iPad!

Mengmeng Du och Pär Bygdeson är presenterade sedan tidigare. Nu har vi äran att sätta strålkastaren på nästa jurymedlem – Andrev Walden. Journalist och kolumnist som i sina texter pendlar mellan astrofysiken, politiken, småbarnslivet och beteendevetenskapen. Han skriver återkommande för Aftonbladet, Dagens Nyheter och Café. Gjorde 2016 dokumentärserien Sociala Monster för SVT och tillhör sedan tre säsonger think-tanken bakom Breaking News med Filip och Fredrik i Kanal 5.

Varför tackade du ja till att vara jurymedlem för inUse Award 2017?
– Det kan låta lite linkedinskt och forcerat men jag tycker verkligen om att belöna en bra användarupplevelse. Jag blir lycklig av innovation som är så bra att jag inte primärt tänker på att det är en affärsidé. En gång skrev jag en hyllning till hushållspappret TorkyAftonbladets kultursidor. För att jag älskar Torky. Uppsugningsförmågan och hur det inte luddar. Det är som ett sagomaterial, något man syr mantlar av och ger till hobbitar. Förra årets vinnare Swish är ju också som något från alvernas rike.

Vad hoppas du hitta bland bidragen?
– En självklar vinnare. Någonting som ger lite gåshud. Så där som den geniala enkelheten kan göra.

Vad är det viktigaste inom användbarhet 2017?
– Stabilitet, kanske? Vi har passerat punkten där man fortfarande kunde se mellan fingrarna med buggar och krascher. Eller att digitala tjänster bara nästan alltid fungerar, under gynnsamma förhållanden. 2017 ska saker fungera. Vi lever inte i en demoversion av framtiden längre, människans tid som praktikant i den digitala tidsåldern är över nu. Det är den väl?

 

Snart kommer nästa spännande jurymedlem!

Nominera och vinn biljetter till From Business to Buttons!


För varje nominering skänker inUse 20 kronor till Geek Girl Meetup!