— 1 min read

Hedersomnämnande: Dreams

Read 995 times

Dreams, sparappen, fick ett hedersomnämnande på inUse Award 2016! – User Experience och den sortens design är väldigt viktigt för oss. Och det är där vi gör skillnad, säger Kim Borgström på Dreams.

Att hitta ett sätt att spara som inte vanliga banker tillhandahåller – på ett väldigt användarvänligt sätt – gav Dreams ett hedersomnämnande på inUse Award 2016.

”Dreams hjälper oss att hålla motivationen uppe för att spara pengar till ett konkret mål, med hjälp av samarbete, gamification och ett modernt gränssnitt. Digital hjälp till självhjälp.”, så motiverade juryn.

– Vi tittar alltid på användardata och involverar riktiga användare i designprocessen. Och försöker uppnå vad de verkligen vill ha. Vi försöker göra förbättringar kontinuerligt, säger Tomoya Tanai på Dreams.

– Hörnstenarna i vår app är User Experience, beteendepsykologi ur en ekonomisk synvinkel och gamification för att göra det roligt och motiverande, säger Dreams Kim Borgström.

– User Experience och den sortens design är väldigt viktigt för oss. Och det är där vi gör skillnad och har ett nytt sätt att tänka på sparande jämfört med banker och andra typer av spar-tjänster.

Det var en stor glädje i Dreamslägret under kvällen för inUse Award. Hedersomnämnandet var en sannerligen glad överraskning.

– Vi förväntade oss verkligen inte att få en utmärkelse, säger Tomoya Tanai.

– Vi är lite i ett chocktillstånd. Men det är underbart, jättetrevligt, säger Kim Borgström.

Och sparappen är bara ett första led i Dreams satsning.

– Vi har flera nya saker på gång. Vi lägger till fler finansiella tjänster. Fonder kommer härnäst inom några månader, och sen sjösätter vi ett kortprojekt, säger Kim Borgström.

Foto: Joakim Axelsson


De tio finalisterna var Hygglo, Dramatify, Polisens multifråga, Touchtech Vendo, SJ:s nya mobilapp, Dreams, Vodeville, Kry, Swish och Försäkringskassans Beräkna underhållsbidrag. Swish vann, Polisens multifråga och Dreams fick hedersomnämnande. 

Juryn för inUse Award 2016 bestod av Chris Lindgren, Anna Rosling Rönnlund, Carola Löfstrand, Johan Berndtsson och Jonas Söderström