— 2 min read

Härligt häng, nya intryck och massa samtal när inUse var i Torekov

Read 1130 times

Under några intensiva men samtidigt avkopplande dagar träffades många av alla härliga inUsare på konferens i Torekov. Här fanns tid för spännande aktiviteter, strategiarbete samt ett och annat bad, både i havet och i mer varma vatten. Och så får vi inte glömma alla givande samtal och den fantastiska maten vi bjöds på. Den skånska badorten levererade.

Havet stormade lätt och oktobersolen tittade tappert fram när alla tre inUse-kontor samlades i Torekov mellan den 15-17 oktober. Det märktes hur alla verkligen längtat efter att mötas på riktigt. 

Vad var bäst med resan till Torekov?

— Det var verkligen att vi fick träffas och tillsammans komma iväg till något annat, säger Amelie Palmblad som jobbar som Service Designer på kontoret i Göteborg.

— Att få träffa mina kollegor igen med Bjärehalvön som kuliss var magiskt! Att prata och umgås med alla blev som ett utlopp för den tiden som gått förlorad under pandemin. Och när uppslutningen blev långt över förväntan skapade det en äkta glädje och atmosfär som jag aldrig hade velat missa, berättar Atli Hjartarson som är UX-designer på inUse kontor i Malmö.

— Det betyder väldigt mycket för mig att få ett fysiskt ansikte på dem som jag under min (än så länge) korta tid på inUse har sett via en skärm. Att lära känna sina kollegor bidrar till ett enklare samarbete i framtiden, säger UX-designer Jacqline Runsten som jobbar på inUse kontor i Stockholm.

Alla kollegor på inUse från Malmö, Göteborg och Stockholm samlades i Torekov.

Drejning och promenader vid havet

Konferensen startade med lunch på fredagen då ledningen berättade mer om strategiarbetet framåt. Mycket spännande är på gång!

På lördagens schema stod en eftermiddag med noga utvalda aktiviteter. Eller vad sägs som ”hiking i Hovshallar”, drejning eller extra spatid, bland annat. Innan dess fick alla utmana sina sinnen och kreativitet under en proffsig workshop ledd av arkitektkontoret Gotlieb Paludan i Köpenhamn, även de en del av Afry precis som inUse. Workshopen startade med att alla inUsare skickades ut för att leta efter specifika föremål vid strandkanten. 

— Som designer är man nyfiken och vill utöka sina referensramar. Ett särskilt exempel på detta var stunden vi spenderade med våra kollegor på Gotlieb Paludan. Här blev en kort promenad vid havet en nytt sätt att upptäcka, skapa och vara närvarande med våra sinnen. För mig som älskar processer och kreativt arbete blev det tydligt hur vi iakttar miljön vi befinner oss i som människor och vår inverkan på den, berättar Atli.

— Jag tror att det som kommer finnas med hos mig längst är den kreativa övningen där vi fick använda alla våra sinnen, säger Jacqline.

— Att prata med kollegor som har liknande utmaningar och delar ungefär samma erfarenheter är sjukt värdefullt. Det blir starkt kulturbärande att få tid att träffas så här, menar Amelie Palmblad.

UX-designer Jacqline Runsten (i mitten) tillsammans med kollegor på inUse.

Något speciellt minne du vill dela med dig av?

— Jag vann ett parti schack, vilket jag inte trodde skulle hända någonsin. Däremot får den som jag spelade mot uttala sig om det var en sann seger eller inte, berättar Atli.

— Att få möjlighet att göra alla dessa grejer tillsammans med ett gott gäng är det starkaste minnet jag har med mig, säger Amelie.

Är du också sugen på att hänga med oss och bli en del av inUse? Kolla in vilka roller som vi söker just nu.