— 1 min read

Hallå där, Sara Lerén...

Read 1055 times

...som ska ge sin föreläsning En sajt gör ingen sommar – effektstyr din webbsatsning, i Malmö på Internet i fokus den 20 oktober.

Lär dig mer om Effektstyrning!

Vad handlar den föreläsningen om?

– Det är fortfarande så att man ofta missar att fundera över varför man egentligen skapar den där extra sajten och vem man skapar den för. Om man inte har specificerat vad framgång är är det omöjligt att säga om en sajt är bra eller dålig, det är där Effektstyrningen kommer in, säger Sara Lerén.

Hur kommer den in?

– Effektstyrningen hjälper en att dels formulera vad framgång innebär och hur vi ska kunna mäta den framgången. Det är ett sätt att enas kring en vision. 

– Samtidigt hjälper Effektstyrningen oss med prioriteringen genom att vi beskriver våra användare, på ett sånt sätt att vi kan testa vår design tidigt och kontinuerligt.

– Det här är en metod som man kan använda på stora och små webbsatsningar. Man kan spara blod, svett och tårar.

Hur kommer det sig att du ska prata på Internet i fokus i Malmö?

– Jag var där förra året och deltog i ett panelsamtal om framtidens webb och hade jättetrevligt. De frågade om jag ville koma tillbaka och det ville jag gärna. 

Vad gör du annars om dagarna?

– Just nu jobbar jag dels med mycket med Göteborgs stad. Med hur man får ett ekonomisystem att fungera så bra som möjligt och med ett nytt projekt om hur man säkrar god arbetsmiljö när man upphandlar nya IT-system.

Gå en kurs med Sara Lerén, läs mer här!