— 1 min read

Förra årets inUse Award-vinnare GLOBHE fortsätter växa

Read 1241 times

De som inte visste vad en Crowddroning-plattform var för ett år sen bör ha koll på det nu. GLOBHE vann inUse Award 2021 och är fortsatt ett av de mest intressanta företagen sett till klimat, crowd och tech. Nyligen tog de in 20 nya miljoner i investeringskapital.

GLOBHE vann förra årets inUse Award. På en färgsprakande galatillställning fick de ta emot ära, diplom, pris, blommor, 25 000 kronor och två biljetter till From Business to Buttons.

Och det var inte jätteföretaget, det var startupen på väg mot en scaleup, som gladdes över utmärkelsen.

– Vi är hårt slitande individer med en stor dos passion för att skapa världens första och bästa Crowddroning-plattform, säger Helena Samsioe grundare och vd för GLOBHE.

En plattform som med hjälp av drönare samlar bilddata av jorden för att göra skillnad för oss som lever och bor på planeten. GLOBHE samlar klimatdata med hjälp av över 5000 drönare i fler än 100 länder. En globalt växande verksamhet.

Men ni hann fira även internt, trots allt som hände med ert företag?
— Ja vi utbringade en stor skål tillsammans och det fina priset samt vinnarchecken har fått stå på display på kontoret.

Vi har förstått att design är något som är en väsentlig del av er affär?
— Vi har fått ökad tilltro till vikten av design i allt vi gör – vi har egentligen inte en specifik designer i teamet men hela teamet har en grundläggande förståelse för vikten av design för att skapa en tilltalande och användarvänlig produkt.

Tog in 20 miljoner i investeringskapital

Det fortsätter gå bra för GLOBHE. I september i år avslutades en ny finansieringsrunda där man tog in 20 miljoner kronor.

– Det var dags att göra insatser för vår planet – igår. Men det kräver data. Vi har sett ett ökat intresse i år från aktörer över hela världen, vilket innebär att försäljnings- och resultatsiffrorna tar fart. Vi går från en startup till en scaleup, och på den resan behöver du ökat kapital, spetskunskap och investerare som delar ditt uppdrag. Jag är stolt över att ha hittat det hos våra nordiska och amerikanska impact tech-investerare, sa Helena Samsioe.


Vem kommer vinna inUse Award i år? Inom kort presenteras de 10 finalisterna. Håll koll på inuseaward.se eller sajna upp på vårt inUse Award-nyhetsbrev.