As of October 2023 inUse is officially part of AFRY Experience Studios.
Academy courses continued until 31/12.
For offerings and questions see https://afry.com/en/area/afry-experience-studios.

  — 1 min read

Livet på inUse – En bild i timmen

Read 2154 times

Ingen dag är den andra lik på inUse och det är också typiskt för livet som konsult. Men hur ser en vanlig dag ut, om vi ändå ska göra ett tappert försök att beskriva? Ungefär så här kanske:

07:30
Ibland lämnar vi landet för att jobba. Ett inUseteam på tre personer reste med AstraZeneca till Tyskland för att ta fram grymma tjänster som hjälper människor till ett friskare liv. Morgonen startade dock med en löprunda.

09.00
Några av oss arbetar mycket med Intranät, däribland Nils-Erik Gustafsson, som var på Intranätverk 2015 i Göteborg. En av talarna för dagen var konferensens grundare, Kristian Norling. I handen håller han boken ”Intranät som skapar värde” som bland annat Nils-Erik och Ingrid Domingues är medförfattare till.

10.00
Det är inte alla av våra kunder som kan bjuda på den här utsikten. Men på Finansdepartementet i Stockholm kan det se ut precis så här en solig dag. Här arbetar Joakim Nemback, Miranda Sherman och Mikael Sköld. Just denna dag analyserade gruppen resultaten av ett användningstest, gjorde en styleguide och förberedde en workshop. Och solade på taket förstås!

11.00
Ingrid Domingues, en av inUse-grundarna, och Ina-Maja Nielsen på Göteborgs Stads intraservice diskuterade hur man kan kommunicera värde och nytta i serieformat på Göteborgskontoret.

12.00
Therese Lagnell höll i en intern kompetenslunch på Stockholmskontoret. Kompetensluncher har varje kontor minst en gång i veckan, denna vecka talade Therese om grunderna i Google Analytics.

13.00
Lunchutsikt på UX London. Sofia Dahlgren och Sara Doltz var i den engelska huvudstaden för att lyssna till alla spännande föreläsningar på konferensen. UX London hölls i grymma lokalen Trinity Laban, ett dansuniversitet. Vädret på luncherna lockade dessutom ut de flesta i grönskan.

14.00
UX Hero? David de Léon, Shadi Khorshidi Almviken och Pontus Stalin Ehrner jobbade mobilt från Pontus hus i Kävlinge. Kvarvarande leksaker från ett födelsedagskalas kom till användning när man gjorde en konceptdesign för Skånetrafikens resapp.

15.00
Rebecca Hallqvist var på SL i Stockholm och arbetade med prototypen för röda linjens kommande kontrollrum.

16.00
Vi designar framtidens HMI, Human-Machine Interface, för autonoma fordon åt Volvo Cars, här körde Christoffer Kopp från Malmökontoret till Köpenhamn i nya XC90 för att möta kollegorna.

Gillar du vår vardag? Vill du vara med och bidra i nästa blogginlägg med foton från inUse-vardagen? Vi söker interaktionsdesigner till kontoren i Stockholm, Göteborg och Malmö. Vi hörs!