As of October 2023 inUse is officially part of AFRY Experience Studios.
Academy courses continued until 31/12.
For offerings and questions see https://afry.com/en/area/afry-experience-studios.

  — 1 min read

Digi-fysisk vinnare av inUse Award 2022

Read 1997 times

Det blev en snillrik tjänst som vann årets inUse Award. Mioo Cycling, som dels löser dina cykelproblem och dels skapar jobbmöjligheter, tog emot ära, From business to Buttons-biljetter, 25 ooo kronor, statyett och folkets jubel på galan på Vasateatern i Stockholm.

– Vi är omskakade av att vinna, rörda helt enkelt. Och fantastisk tacksamma över det här priset, säger Tomas Grönqvist, Mioos grundare.

Det var tio spännande finalister i årets inUse Award. Samtida biltjänster, barnhjälps-appar, återvinnare med mera, med mera. Och när kvällen gick mot sitt slut efter en underhållande gala var det först två hedersomnämnanden som tillkännagavs. Det första gick till Bower.

Bower bidrar till en avfallsfri planet genom att uppmuntra oss alla att ta återvinning till en ny nivå. Det är ett skalbart koncept som kan bidra till att få igång den cirkulära ekonomin på fler marknader. Alla tjänar på återvinning.  

Så löd juryns motivering för Bower. Det andra hedersomnämnandet fick NudgeLabs som motverkar utmattning med en digital lösning. Med motiveringen:

Utmattning har blivit en folksjukdom. Med digitala lösningar och personlig rådgivning hjälper NudgeLabs människor att förebygga stress och att jobba mer hållbart. Värdefullt för både arbetsgivare och medarbetare – alla tjänar på välmående.

Sen, efter att artisten, aktuell med ytterligare musik till SVT-succén Tunna blå linjen, Joy, framfört två låtar – var det dags att avslöja vinnaren.

Efter hårda överläggningar hade juryn till slut kommit fram till att det  blev en digifysisk tjänst som var allra bäst detta år. Som bockade av kryssrutor för inte minst hållbarhet, användarvänlighet, affärsvärde.

Cykling är bra för både hälsan och klimatet, MIOO bidrar till att fler kan cykla mer. Dessutom skapas arbetstillfällen för de som kan reparera cyklar. MIOO är en smidig och skalbar tjänst som funkar överallt där det finns cyklister och reparatörer. Med MIOO kan alla lugnt rulla vidare.

– Vi är rörda och fantastisk tacksamma över detta priset. Detta bygger självförtreoendet och är en bekräftatelse att vi har en bra tjänst idag som man kan uttveckla vidare, berättar Tomas Grönqvist, Mioos grundare.

– Motiveringen att vi vill göra det enklare att förflytta sig på cykel, stämmer väldigt väl. Vårt community består verkligen av en mängd  passionerade nördar som vill få fler att cykla, Jakob Daniels, Mioos medgrundare.

Vi gratulerar årets vinnare och alla andra finalister i inUse Award.


Mer om inUse Award här!