As of October 2023 inUse is officially part of AFRY Experience Studios.
Academy courses continued until 31/12.
For offerings and questions see https://afry.com/en/area/afry-experience-studios.

  — 1 min read

Designdetektiv tar plats på inUse Award

Read 2091 times

Han har varit moderator för såväl inUse Award som From Business to Buttons flertalet gånger. Men den här gången är han något nytt – designdetektiv.

– Jag får ha Humphrey Bogart-hatt och trenchcoat så jag är redan nöjd, säger David de Léon.

Han är en av inUse mest erfarna designers. Med mängder av uppdrag, kurser, böcker, workshopar på sitt CV. Han är Director of UX Design på inUse, och nu kan han även skriva in “Designdetektiv” – rollen han har i värdskapet på årets inUse Award.

– Det är såklart en kul och annorlunda grej att få gestalta en deckare, men att snoka fram de bästa användarupplevelserna i Sverige är ju faktiskt ett detektivarbete, säger David.

– Sen är det ju den fenomenala juryn som tagit fram finalisterna, jag bara presenterar dem på galan.

Kommer fram ur dimmorna

Årets visuella tema är neon, priserna är delvis gjorda av neonrör, och då passar det ju bara med någon som kommer fram ur dimmorna och presenterar.

– I slutändan handlar det om användarupplevelser av de olika tjänsterna och produkterna, men vi passar på att ge publiken en upplevelse att minnas också.

Finalen består av tio bidrag. Agria Vårdguide, Bower, FIA Smart Driving Challenge/Enerfy, Volvo on Demand, Meela Health, Mioo Cycling, Napper, NudgeLabs, Nya Kompisbyrån och Digijag.

– Det är ett oerhört kompetent fält av finalister i år. Det ska bli kul att prata med dem och låta dem berätta om hur de lyckats med sitt designarbete. Förhoppningsvis får vi alla någon ny tanke och inspiration. 

Det är ju mer än finalister och en detektiv-moderator som kommer stå på scen. Än en gång är det en spännande artist som också gästar inUse Award. 

– Det är lyxigt att vi har en artist även i år. Då slipper jag dessutom komma på ett bra slut. Det ska bli härligt att se Joy på scen och höra hennes låtar, säger David de Léon.


Det finns några få platser kvar till årets gala på Vasateatern i Stockholm den 15 november, klicka här för att säkra din kostnadsfria biljett.
 

Juryn för årets inUse Award:  

Helena Samsioe – Grundare och vd för GLOBHE 

Aina Nilsson Ström – Professor emeritas på Umeå Institute of Design 

Per Kristian Egseth – EVP AFRY and Head of AFRY X

Faduma Aden – Diversity, Inclusion and Belonging Strategy Specialist på Spotify

Magnus Lif – PhD och Senior Service Designer på inUse

Mia Leterius – Design Director på inUse