— 1 min read

inUse Trainee-program öppet för ansökningar!

Read 4260 times

​Vi är enormt glada att kunna meddela att vårt traineeprogram — Design Trainee – nu är tillbaka och öppet för ansökningar. Vi tog ett snack med Pontus Wärnestål som är ansvarig för programmet.

Läs mer om inUse trainee-program här!
 

Kan du kort beskriva vad Design Trainee-programmet är för något?
— Vårt helt nya program är en unik möjlighet som riktar sig till nyutexaminerade designers som vill fortsätta utvecklas och snabbt och effektivt få praktisk erfarenhet i projekt. Det gör vi genom dels praktiska uppdrag tillsammans med mer seniora kollegor parallellt med ett helt nytt kompetensprogram skräddarsytt för att rusta trainees för de krav som ställs på inUse-designers, säger Pontus Wärnestål på inUse.

Vad är det som gör programmet unikt?
— På inUse arbetar vi mycket ambitiöst med kompetensutveckling. Alla medarbetare följer olika kompetensspår inom till exempel Service Design, UX Research och Design Leadership. Som Trainee följer du dels företagsgemensamma masterclasses, dels ett helt nytt kompetensspår med innehåll från våra kurser på inUse Academy samt helt nyframtaget material. Vi har till exempel sessionen “What they didn’t teach you in design school” med vår Design Director David de Leon.

— Vi kommer också göra djupdykningar inom Design av AI-drivna tjänster som jag håller i, liksom sessioner om tillgänglighet, hållbarhet och kravhantering. Utöver detta kommer vi att se till de antagnas specifika behov och förutsättningar och slussa in dem i skarpa uppdrag så snart som möjligt. Vi kommer att skräddarsy ett upplägg som får våra Trainees att utvecklas inom områden som de själva brinner för och som är strategiskt viktiga för inUse.

inUse öppnade Trainee-programmet GradUX första gången 2016/17 – har det skett några förändringar i traineeprogrammet nu inför nylanseringen?
— Programmet Design Trainee är helt nytt. Vi har intervjuat tidigare deltagare på det gamla GradUX-programmet och tagit del av vad som fungerade bra och vad som behövde förbättras. Baserat på detta har vi uppdaterat både form och innehåll, samt prototypat olika upplägg som vi provtryckt både internt och externt. GradUX var bra. Design Trainee kommer att bli fantastiskt!

Vem kan söka?
— Du som tar examen nu under våren från en designutbildning (från yrkeshögskola, högskola eller universitet) inom exempelvis kognitionsvetenskap, informatik, människa-maskininteraktion, designingenjör, eller motsvarande program eller ämnesfält.

Vad letar ni efter för kandidater?
— Drivna, nyfikna och kompetenta studenter är förstås bra. Men det är också viktigt att förstå att man söker till en arbetsplats. Vår kultur bygger på samverkan, ödmjukhet, en vilja att utvecklas och att ha hjärtat på rätta stället.

 

Läs mer om Design Trainee-programmet här!