— 1 min read

Mitt jobb gör världen lite bättre

Read 1141 times

Vad är det egentligen som gör att man trivs på jobbet? Är det arbetsuppgifterna, kollegorna, visionen, lönen eller är det tryggheten? Det finns nog lika många svar som det finns arbetsföra människor.

För egen del finns det två saker som jag älskar med att arbeta som interaktionsdesigner och strateg på inUse.  Först, och främst är det vår syn på det värdedrivna företaget. Det kan låta pretentiöst, men när jag talar med andra branschkollegor och vänner känns det otroligt tillfredställande att få berätta att vi jobbar för ett högre syfte: att göra världen lite bättre. Denna värdegrund påverkar direkt min vardag men också hur vi arbetar tillsammans. Vi lever som vi lär och tror på ett hållbart företagande, där inte bara kronor och ören ställs mot varandra i oändliga Excel-ark. Vi vill verkligen förändra världen och göra den lite enklare och roligare för alla, vare sig de är våra kunder eller användare.

Den andra delen är variationen i arbetet. Jag arbetar med allt från intranät till flygledningssystem och träffar nästan jämt nya människor och får inblick i deras vardag. Jag får grotta ner mig i hur jag kan hjälpa dem genom att lyfta användbarheten till första rummet för att utveckla deras affär.  Variationen i arbetet i kombination med företagets värdegrund är helt klart de största anledningarna till att jag stannat på inUse sedan 2006.