— 1 min read

”Chans att upptäcka nya spännande digitala lösningar”

Read 796 times

Nomineringarna fortsätter komma in för inUse Award, den annorlunda designtävlingen. Vi tog ett snack med Sara Lerén om hur det är att vara ordförande för jurygruppen. 

Nominera till inUse Award här!

Hallå där, Sara Lerén – till vardags Director of Agile Development and Inclusive Design på inUse – hur känns det att vara juryordförande för inUse Award 2018?
– Det är roligt att få vara delaktig i arbetet vi gör med att försöka lyfta fram goda exempel på riktigt bra design för att inspirera och ge beröm. Juryarbetet är också väldigt givande eftersom jag får chansen att upptäcka nya spännande digitala lösningar och sedan stöta och blöta de olika nomineringarna för att bestämma vilka som ska gå till final och vem som ska bli vinnaren.

Nomineringarna fortsätter ramla in?
– Ja, det är härligt, jag känner mig peppad på att fortsätta juryarbetet nu efter semestern.

inUse Award – ett annorlunda designpris – på vilket sätt sticker det ut tycker du?
– Jag gillar att det är nyttan som ligger i fokus för inUse Award, att vi inte bara tittar på ytan utan på nyttan som en digital tjänst skapar för sin verksamhet, för sina användare och för samhället i stort.

Vad hoppas du i år?
– Jag hoppas på bra nomineringar från olika typer av verksamheter, såväl offentliga som privata, och hoppas få se exempel på design som skapar nytta för användare som verkligen behöver det.

Juryn, vem kommer det vara...? Eller – vad siktade ni mot att få för grupp?
– Vi siktade på att få en bred representation från olika typer av organisationer för att få med olika perspektiv i bedömningen av nomineringarna.

Snart presenterar vi vem det är i juryn… stay tuned!

Nominera till inUse Award här!