— 1 min read

”Bra sätt att lyfta tjänster som inte hajpats”

Read 454 times

Snart är nomineringstiden till inUse UX Award slut och det tuffa juryarbetet tar vid. Vi tog pulsen på mångsysslaren och kommunikationsgeniet Maria Gustafsson.

Maria Gustafssons cv är en spännande historia. Hon är beteendevetare i grunden men arbetar som kommunikationskonsult, strateg, radiopratare i Förmiddag i P4 Göteborg, arrangör av konferensen Webcoast i Göteborg och föreläsare. Nu kan hon även addera Jurymedlem i inUse UX Award 2015 till listan.

Priset delas ut till den tjänst, app, intranät eller produkt som har en riktigt bra användarupplevelse. Så vad förväntar sig Maria från bidragen som hon under sommaren ska vara med och bedöma?

– Användarvänlighet handlar för mig om att göra det enkelt. Jag hoppas att tävlingen kan lyfta fram tjänster och appar som inte hajpats så mycket – det finns otroligt många digitala lösningar som media aldrig uppmärksammar, eller som inte syns på samma sätt, menar Maria Gustafsson.

Hon gillar de tjänster som sätter användarens perspektiv i första hand och förenklar vardagen för människor.

– Det är härligt att hela utvecklingen, sakta men säkert, börjar röra sig mot nyttan i tekniken och inte tekniken i sig. I mitt jobb testar jag mycket teknikprylar och digitala lösningar men det är trots det bara en bråkdel av vad som finns, jag ser verkligen fram emot jury-arbetet, berättar Maria.

Vilken är din favorit just för tillfället?

– Oj jag har flera. Jag älskar Google Drive för att jag arbetar mycket i projekt. Med Google Drive slipper jag sända versioner av dokument fram och tillbaka och kan istället skriva i samma. Därför gillar jag även Evernote som är smidigt och enkelt. För nöjes skull gillar jag Ravelrys app Wooly som är ett stickningscommunity där man bland annat kan dela mönster och hålla kontakt med andra som stickar. Sist vill jag nämna Mindfulness, mycket bra app som hjälper mig att slappna av och somna.

Det finns fortfarande tid att nominera en app, tjänst, intranät, webbsida eller it-system som står för en riktigt god användarupplevelse till inUse UX Award. Riktigt bra priser ligger i potten för de segrarna och för den som nominerar. Men kom ihåg att göra det innan den 14 juni för då stänger vi nomineringen.