— 1 min read

Barnboksappen Bibblix finalist i pristävling

Read 1131 times

Stockholm stadsbiblioteks satsning på den digitala boktjänsten för barn vann Stockholms stads Digitaliseringspris redan 2016 när den lanserades. Nu är appen återigen i vinstläge för "Lätt att lära"-priset.

Boktjänsten Bibblix som togs fram i samarbete mellan inUse och Stockholm stadsbibliotek syftade till att öka läslusten hos målgruppen barn, och i synnerhet de barn som inte var vana biblioteksanvändare.

inUse anlitades för uppstartsarbetet och resultatet blev det digitala barnbiblioteket Bibblix. Ett år efter lansering hade appen 50 000 nedladdningar och över 100 andra kommuners bibliotek hade visat intresse för att också använda appen.

Läs mer om inUse samarbete med Stockholms stadsbibliotek här!

Lätt att sprida-priset

Bibblix har nu gått till final i Lätt att sprida-priset 2020. Priset är en utmärkelse som delas ut under Innovationsveckan för att lyfta fram och sprida smarta lösningar i offentlig sektor som är lätta för andra verksamheter att ta till sig och återanvända. 

Var med oss och rösta fram Bibblix till prispallen! Mellan den 5 oktober kl 08:00 och 8 oktober 15:00 går det att rösta på bidraget via http://innovationsveckan.nu/.