— 1 min read

Är du en chef eller ledare?

Read 1215 times

Vår konferens FBTB har som vanligt UX-fokus, men i år lyfter många av talarna upp utmaningar som många säkert känner igen: skillnaderna mellan en chef och en ledare, hur du undviker att fastna i internpolitiska beslutsspiraler och även hur du skapar team som briljerar.

From Business to Buttons var i begynnelsen en konferens för designers. Och det är den fortfarande, men i och med det ökade intresset för konferensen har vi försökt växa med ytterligare ämnesområden.

Ett hett sådant, som på årets konferens kommer behandlas lite extra, är ledarskap. Flera av talarna kommer i år att beröra ämnet. Något som Mikael Aldman, en av inUse grundare och i dagsläget konsult med ett förflutet som produktägare på Västra Götalandsregionen, har märkt:

– Jag ser fram emot Jeff Veen och Simon Bennett på konferensen. De kommer båda två att tala om ledarskap – hur man leder sig själv och medarbetare.

Bygga effektiva UX-team inhouse

Jeff Veen har arbetat som chef i flera kreativa team. På Google, Wordpress och Adobe för att nämna några, men han har också varit vd på Typekit. På FBTB delar han med sig av erfarenheter från de olika organisationerna och deras olika kulturer. Och i det stora hela kan man säga att det kokar ned till en sak: att kommunikation är nyckeln till hur man skapar framgångsrika team och hur man bygger effektiva inhouse-organisationer.

– Hans handfasta råd är applicerbara vare sig du är produktägare, projektledare eller leder en verksamhet!

Talar och håller workshop

Simon Bennett är ett annat namn på Mikael Aldmans lista över spännande talare. Simon Bennet, är en ”guru” inom den agila rörelsen och han har mycket att säga om hur man hanterar makt och politik i organisationer.

– Där har han både erfarenhet och spännande expertis, det finns en mening på hans sajt som jag tycker är väldigt träffsäker: ”Simons particular interest and expertise lie in how the systems and scenarios we find ourselves in drive our behaviour; specifically the ways in which we view and interact with each other and how this affects our perceptions of the world and our decision making processes.”

Simon Bennett kommer förutom att tala på From Business to Buttons även ha en workshop den 14 april med titeln Toyota Kata for the Mind.