— 1 min read

"Jag sökte efter en trevlig arbetsplats med starka värden"

Read 1280 times

Anna Lindahl började nyligen som UX-designer på inUse i Göteborg. Med sig i bagaget har hon flera år som konsult och tidigare har hon arbetat med både enklare projekt och mer komplexa användarmiljöer, bland annat i Berlin. Och det är framförallt den stora variationen som är tjusningen med att jobba som konsult inom UX-design menar hon. När hon så var sugen på att byta arbetsplats sökte hon efter en byrå med god arbetsmiljö och inspirerande team. Och nu välkomnar vi henne till en del av inUse!

Välkommen Anna! Vad var det som fick dig att välja inUse?
 – 
Jag hade hört att man satsar mycket på kompetensutveckling och personlig utveckling här. Och att det skulle vara en väldigt god stämning på arbetsplatsen. Jag sökte mycket efter den typen av värden och ville helt enkelt hamna på ett trevligt ställe där man har chansen att lära sig mycket. Jag hade kollat in inUse en hel del tidigare. 

Vad har du arbetat med för typ av projekt tidigare? 
– Det har varit väldigt blandat. Allt från administrationsverktyg, lättare underhållningsappar till tyngre professionella verktyg. Till exempel en app för att kontrollera sin husvagn. Jag har också jobbat ett år som UX-designer i Berlin. 

Vad är tjusningen med att jobba som konsult inom UX-design?
– Man får dyka ner i så många olika sammanhang och branscher och träffa olika typer av användare. Det kan handla om att se hur folk köper sitt godis till att vara i ett maskinrum på stora fartyg. Man får helt enkelt upptäcka så mycket och det är väldigt omväxlande.  

Vad är det för projekt du jobbar i nu?
– Just nu är jag i ett projekt på trafikförvaltningen i Stockholm. Vi gör en webbtjänst för deras kundtjänst, ett slags internt verktyg. Teamet hade redan kommit en bra bit när jag kopplades in så det är många små insatser på olika ställen. 

Har du något drömuppdrag du skulle vilja göra?
– Är det något jag har insett så är det att jag inte har något direkt drömprojekt. De tråkigaste produkterna eller tjänsterna kan var roliga att jobba med. Det hänger verkligen på gruppen och människorna man jobbar med. Jag letade mer efter en god arbetsmiljö och inspirerande team när jag ville söka mig vidare. Men jag jobbar gärna med projekt som har med samhällsnytta att göra. 

Vad har du lärt dig genom åren och vad vill du bidra med på inUse?
– Jag är bra på att se detaljer och har ett organiserat arbetssätt, även inom ganska komplexa användningsmiljöer. Och att sen få omvandla det till användarvänlig design. Tidigare har jag jobbat en hel del med tekniktunga ingenjörsprojekt. Nu är jag intresserad av att bli bättre rent grafiskt, gärna mer visuellt mot UI-design. Jag ser också fram emot att få jobba mer i team.


Är du nyfiken på inUse som arbetsplats? Vi är alltid öppna för att ta en kaffe! Hör av dig till oss eller lämna in en spontanansökan.