— 1 min read

IGEday tillsammans med inUse – för morgondagens unga ingenjörer

Read 1955 times

IGEday (Introduce a Girl to Engineering Day) är ett årligt event som arrangeras av Womengineer. För tredje året är inUse med och öppnar sina dörrar för unga tjejer och icke-binära i åldrarna 13-19 år.

IGEday är en inspirationsdag skapat av Womengineer som syftar till att informera och inspirera nästa generation till att vilja bli ingenjörer. Vi har deltagit i IGEday två gånger tidigare och det har varit uppskattat både bland deltagarna och kollegorna som hjälpt till. Vi vill tillsammans med andra ingenjörsföretag och teknikorganisationer inspirera unga kvinnor och icke-binära att ta sig in i teknikbranschen som traditionellt sett är väldigt mansdominerad. 

En inspirationsdag med inUse

Hos oss på inUse får den som deltar under inspirationsdagen träffa några av våra designers! Deltagarna kommer att få testa på att lösa ett vardagligt relaterbart problem genom att använda de metoder och digitala verktyg som vi använder för att gå från idé till färdig tjänst eller produkt.

Deltagarna får sedan pitcha sina resultat för varandra för att visa på att ett problem kan lösas på flera olika sätt. Vi ser fram emot att skapa något nytt tillsammans med framtidens unga ingenjörer!

Vi har plats för 20 deltagare i vårt digitala event på IGEday. Tipsa någon ung person du känner om att testa vara ingenjör för en dag tillsammans med oss! Anmälan är nu öppen.

Datum: 26 Mars 2021
Tid: 9:00-11:30, följt av frågestund 11:30-12:00
Plats: Digitalt

Läs mer och gör din anmälan här.

Varför inUse är en del av IGEday

inUse deltar i årets upplaga med ett digitalt event eftersom det är en del av vår vision, att skapa en bättre framtid för människor, företag och samhället. Att skapa en diversifierad teknikbransch är en viktig aspekt för att nå dit och på sikt ger det oss på inUse möjlighet att bli mer diversifierade. För att maximera det avtryck som vi kan göra vill vi anordna dagen digitalt eftersom design i vår mening inte ska vara något som bara tillhör storstadsregionerna.