As of October 2023 inUse is officially part of AFRY Experience Studios.
Academy courses continued until 31/12.
For offerings and questions see https://afry.com/en/area/afry-experience-studios.

  — 1 min read

700 biljetter är slut – hon knep den sista

Read 1099 times

Konferensen From Business to Buttons är slutsåld. Den sista biljetten knep Lotta Willstedt, konceptutvecklare på Nationalencyklopedin, och detta trots att hon redan bokat en biljett sedan tidigare ...

Grattis, Lotta Willstedt, du bokade den sista biljetten. Klassisk sportfråga från plankanten: Hur känns det?
– Som att vinna på lotto! Ibland ska man ha turen på sin sida. Jag hade faktiskt redan anmält mig via mitt förra jobb på Sony Mobile men började på Nationalencyklopedin i februari, så därmed gick ju min biljett till en annan anställd på Sony. Men jag ville ju fortfarande gå på konferensen och bokade då tydligen in mig i sista sekunden.

 Vad hoppas du få ut av konferensdagen?
– Mycket inspiration kring hur andra jobbar med UX i stora och små organisationer, men också hur andra arbetar strategiskt med UX, lära mer om både nya och nygamla strategier som lean UX, responsiv design och content strategy. En bonus med konferensen är också att träffa och hinna byta erfarenheter med gamla kollegor och studiekamrater. Det ser jag verkligen fram emot.

Är det något annat speciellt du ser fram emot?
– Det ska förstås bli spännande att lyssna till Steve Wozniak, men annars är jag speciellt intresserad av content strategy och UX, så jag har spetsat in mig på Karen McGranes tal. Utan bra och metadata-taggat innehåll har man svårt att skapa en fungerande upplevelse – designen måste stötta och presentera innehållet. Men innehållet är kärnan som till exempel en besökare till din sajt/app kommer för.

Vilka är de största utmaningarna hos er just nu?
– Jag är alldeles ny på NE, började för tre veckor sedan, och ska utforma min roll som konceptutvecklare. NE är ett kunskapsföretag och utmaningen blir att identifiera och skapa tjänster och lösningar som kan konkurrera i dagens lättflyktiga informationssamhälle.

Hur tacklar ni dem?
– Det får jag återkomma till ;-)

För dig som ännu inte anmält dig, men ändå vill delta arrangerar vi sju workshops dagen innan och dagen efter konferensen, den 20 och 22 april. Workshopledare är talarna på konferensen och där finns det ännu ett fåtal biljetter kvar. Det finns också en väntelista för konferensen som man kan skriva upp sig på.