— 2 min read

2022 års finalister i inUse Award

Read 1753 times

Juryn har sagt sitt. Och äntligen får vi alla ta del av finalisterna, de tio bästa och mest användarvänliga lösningarna i landet! Den 15 november avgörs det vem som vinner på stor gala på Vasateatern i Stockholm.

Över 100 nomineringar med väldigt hög klass och av dessa har nu tio valts ut som finalister i årets inUse Award. Juryn har haft ett tufft jobb men så är det också riktigt spännande lösningar som nu läggs på bordet inför fortsättningen av tävlingen. Här kommer de tio med juryns finalist-motivering, utan inbördes ordning.

Agria Vårdguide

Agrias app

Juryns motivering:

Husdjursrelationen kan vara en av de viktigaste för många, och inom branschen finns inte överdrivet många innovationer. Med denna tjänst undviks onödiga resor till veterinären och oroliga djurägare kan få rådgivning i tidigt skede.

Bower

Juryns motivering:

Genom att skapa incitament för att återvinna vill Bower göra det till en självklarhet att bidra till en avfallsfri framtid i världen.

 

FIA Smart Driving Challenge/Enerfy

Juryns motivering:

Genom gamification & AI erbjuds ett engagerande sätt att få vardagsbilister, företag och organisationer världen över att köra säkrare, smartare och med minskat koldioxidutsläpp. 

Volvo on Demand

Juryns motivering:

Volvo on demand har under de senaste åren etablerat sig som en välanvänd aktör på bildelningsmarknaden. Med en grund i datainsamling & AI och sitt stora kundunderlag samt expansiva planer bidrar de i hög grad till minskad miljöpåverkan.

 

Meela Health

Juryns motivering:

Genom att underlätta första steget till att få hjälp på många olika språk bidrar Meela till att fler kvinnor i behov får stöttning av terapeuter som är inriktad på den enskilda individens behov.

 

Mioo Cycling

Juryns motivering:

Mioo kombinerar det digitala med det fysiska och bidrar till enklare cykelanvändning och att fler cykelreparatörer kan hjälpa cyklister.

 

Napper

Juryns motivering:

Napper är en räddare i nöden för den vilsna småbarnsföräldern. Det är lätt och snyggt – och dessutom finurligt rolig copy. Väl använd i såväl Sverige som utanför landets gränser.

 

NudgeLabs

Juryns motivering:

Genom att kombinera beteendeparametrar med ny teknik vill NudgeLabs förebygga stress och psykisk umattning. Användningsbar för både arbetsgivare och arbetstagare – alla tjänar på välmående.

 

Nya KompisbyrånJuryns motivering:

Nya kompisbyrån vill med sin matchmaking öka inkluderingen i Sverige och underlätta för nytillkomna att må bra i nya sammanhang. Spännande i sammanhanget är att de också mäter effekten av sina insatser.

DigijagJuryns motivering:

Digijag är en plattform som gör det enklare och säkrare för personer med kognitiva utmaningar att använda sig av tjänster på internet. Till exempel en avskalad variant av Youtube, ett enkelt digitalt klassrum i Zoom och lättlästa nyheter.


Juryn består i år av Helena Samsioe – Grundare och vd för GLOBHE, Aina Nilsson Ström – Professor emeritas på Umeå Institute of Design, Per Kristian Egseth – EVP AFRY and Head of AFRY X, Faduma Aden – Diversity, Inclusion and Belonging Strategy Specialist på Spotify, Mia Leterius – Design director på inUse och Magnus Lif – Design manager på inUse.

Allt om inUse Award här!