Designa för extremer – skapa nytta för alla!

Datum

Nya datum kommer.
Kontakta oss för mer information.

Längd

1 timme

Språk

Svenska

Pris

Gratis

Genom att designa för extremerna, alltså de som ligger utanför din självklara målgrupp kan du åstadkomma innovation. Lär dig att skapa nytta för fler och få bättre förståelse för behoven genom inkluderande design.


Du kommer lära dig

 • Vad är inkluderande design och varför är det viktigt?
 • Att identifiera användare i utkanten av normalfördelningskurvan för att förbättra din produkt eller tjänst.
 • Så åstadkommer du innovation genom att tänka bortom din huvudmålgrupp.
 • Få bättre förståelse för behoven och få inspiration till nya lösningar.
Mer information

För att skapa nytta för så många som möjligt är det vanligt att man fokuserar på majoriteten, alltså de användare som ligger i mitten av normalfördelningskurvan. Men väljer vi istället att titta närmre på de mer extrema användarna som ligger i utkanten kan det leda till innovativa lösningar som skapar nytta för alla användare. Bli inspirerad av Sara Lerén i denna föreläsning på 60 minuter.

 

Inkluderande design gör att ingen känner sig utanför. Men det gör också att din produkt eller tjänst får stor potential att locka fler än bara din huvudmålgrupp. Att titta närmre på de extrema användarna för att utveckla produkter och tjänster är ett väldigt bra sätt att skapa något som många kan dra nytta av. Ofta är de extrema användarna bättre på att både beskriva sina behov och komma med kreativa förslag till lösningar.

Inkluderande design behöver inte vara svårt, och det finns gott om exempel på framgångsrika produkter som från början varit designade för extrema användare eller extrema situationer, som till exempel SAS kända kaffekanna eller OXOs köksredskap.

 

Sara Lerén arbetar som UX-strateg på inUse och har över tolv års erfarenhet inom UX-fältet. Sara är grym på Scrum och Agila/Lean metoder. Hon föreläser och håller kurser i Sverige men minst lika ofta utomlands. Hon smittar andra med sitt engagemang för inkluderande design som åstadkommer maximal nytta för både användare och affär.

Vanliga frågor

Hur bokar jag en kurs?

Du kan boka din kurs på fler olika sätt. Det vanligaste sättet är att boka våra öppna kurser direkt via hemsidan där vi visar kursdatum för respektive kurs. Vill du ha personlig hjälp eller har du frågor är du välkommen att ta kontakt med oss:

Vad är inUse Academy?

InUse Academy erbjuder kurser, seminarier och utbildningsprogram inom följande områden:

 • Effektstyrning och effektkartläggning
 • Design (UX, Service Design, Human-Centered AI mm)
 • Kravhantering av IT-system
 • Test av IT-system

InUse Academy erbjuder både öppna kurser och som anpassade upplägg hemma hos våra kunder.

Jag har ett stort team. Kan vi ha kursen hos oss?

InUse Academy erbjuder samtliga våra öppna kurser och mycket mer i anpassade upplägg hemma hos dig. Vi är nyfikna på vilka effekter du vill uppnå och hur vi kan hjälpa dig via våra utbildningar. Berätta gärna genom att ringa eller skriva till oss:

Erbjuder ni kurser online?

Utöver våra klassrumsbaserade kurser erbjuder InUse Academy samtliga våra kurser i ett upplägg som är helt omarbetat för att köra online. På hemsidan indikerar vi ”Online” som ort för kurstillfällen som erbjuds online. Saknar du ett datum som passar dig är du välkommen att höra av dig till oss.

Erbjuder ni seminarier eller workshops?

Utöver våra Academy kurser erbjuder inUse även seminarier och workshops i en mängd olika ämnen. Passa på och boka in dig på ett av våra öppna seminarier. Har du frågor om datum, ämnen eller anpassade upplägg hemma hos din organisation är du välkommen att höra av dig till oss.

Vilka bokningsvillkor gäller för öppna kurser?

Bokningsbekräftelse

Direkt efter du bokar en inUse Academy kurs får du en bokningsbekräftelse via e-post med praktisk information om kursen. Mailet är din bekräftelse av att kursen kommer att hållas och att du har fått en plats på kursen. Blir det någon ändring till kursen så kommer du att få ny information via mail och/eller telefon.

Priser och betalningsvillkor

I kursavgiften ingår kursmaterial. Vid fysiska kurser ingår även fika och lunch. Samtliga priser är angivna exklusive moms. Fakturan skickas under samma månad som kursen går, till adressen som anges vid bokningen. Betalningsvillkor 30 dagar netto. Fakturan kommer från ÅF Digital Solutions eftersom vi ägs av AFRY som är f.d. ÅF.

Rabatter

Är du en återkommande inUse Academy kund så kan du få en rabatt på dina nya bokningar. Rabatten är 5% på kursavgiften för din andra kurs, och 10% från och med din tredje kurs. Rabatten är personlig och förutsätter att bokningar sker inom 2 år av varandra. För att få rabatten anger du ACADEMYKUND på din anmälan.

Avbokning

Avbokning kan ske utan kostnad senast 30 dagar innan kursstart. Vid senare avbokning debiteras hela kostnaden, och kursplatsen får överlåtas till annan person.

Förbehåll

InUse Academy förbehåller rätten att ändra priser och kursdatum samt att ställa in planerade kurser på grund av sjukdom, lågt antal deltagare eller annan anledning. Angivet pris vid bokning är bindande.

Tid och plats

Följande tider gäller för våra kurser, om inte annat anges i din bokningsbekräftelse:

 • 08.30 kurslokalen tillgänglig för registrering och fika för fysiska kurser
 • 08.45 incheckning för online-kurser
 • 09:00-16:00 kurstider inklusive tid till pauser och lunch

I din bokningsbekräftelse framgår exakt tid och plats.

Funderar du på något annat?

Vi på inUse Academy är nyfikna på dig och det gör oss bara glad om du är nyfiken på oss. Tveka inte att ta kontakt om du undrar över något.

Var hålls utbildningen?

Vi erbjuder kurser antingen digitalt eller på plats.

De flesta av våra kurser hålls i Stockholm i vår speciallbyggda utbildningslokal på Södermalm:
Torkel Knutssonsgata 27, 118 25 Stockholm.

När vi erbjuder kurser på annan ort så står adressen i din kursbekräftelse.

Har du fler frågor?

Vi på inUse Academy är nyfikna på dig och det gör oss bara glad om du är nyfiken på oss. Tveka inte att ta kontakt om du undrar över något.